JEANGU MACROOY

zondag 26 mei 2019 2019

Vanaf het moment dat Jeangu Macrooy’s debuut uitkwam, stapt hij met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, en een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer Met zijn energieke optredens en indrukwekkende stembereik weet Jeangu moeiteloos de hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.

Alternative pop Soul
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Live worden zijn soulvolle nummers van het album ‘High On You’, en van zijn nieuwe plaat ‘Horizon’ (8 februari) tot leven gebracht door Jeangu’s 8-koppige band, inclusief blazers en twee achtergrond vocalisten. Jeangu’s nieuwe materiaal laat een ambitieus artiest horen die groot durft te dromen. Vol vertrouwen bewandelt hij zijn nieuwe weg, en dat gaat zijn show ongetwijfeld uitstralen!

Support:
Singer-songwriter XILLAN liet bijna 3 jaar geleden het warme Paramaribo achter zich om net als zijn tweelingbroer Jeangu Macrooy zijn muzikale dromen na te jagen in Europa. Op het Conservatorium van Amsterdam ontmoette hij producer/drummer ZEP en geïnspireerd door Pop, R&B & Hip-Hop begonnen ze samen een muzikale reis. Ze creëerde een sound van intieme vocalen, persoonlijke lyrics en gewaagde beats. Na twee jaren schrijven en experimenteren in de studio zijn ze nu eindelijk ready om hun muziek te delen met de wereld.

“ ''Al dansend en swingend perst Jeangu er de mooiste vocalen uit. Met extra blazers en achtergrondzang van onder meer zijn tweelingbroer ontstaat een groot dansfestijn waar de zanger het onbetwiste middelpunt van is.'' “

Milan Bos voor 3voor12