JAMBINAI

Koreaanse tradities gemixt met heavy post-rock en avant-garde.

vrijdag 20 mei 2016 8358

"I think that they have got to be one of the most adventurous bands in the world right now,” schreef Kpopstarz over Jambinai. Wij zijn het daar helemaal mee eens en presenteren vol trots een optreden van dit spannende Koreaanse trio op 20 mei in onze kleine zaal!Post-metal, free jazzJambinai bespeelt Aziatische traditionele instrumenten zoals de piri, de geomungo en de haegeum en mixt dit tot een bezwerend geheel met met elektrische gitaren en electronics. Het eindresultaat is een genre laverend tussen heavy post-rock / post-metal, free-jazz avant-garde. Hun intense en explosieve optredens hebben ervoor gezorgd dat zij wereldwijd toegewijde fans hebben gewonnen. Klinkt als bands zoals Godspeed! You Black Emperor en Mono.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Best Crossover
Niet voor niets ontving de band de award voor The Best Crossover Album tijden de Korean Music Awards en een nominatie voor Best Jazz & Crossover Performance. In 2014 werd hun eerste album uitgebracht buiten Korea, gevolgd door een uitgebreide tour door de wereld. Tijdens deze tour speelden de band ook in Paard van Troje tijdens het State X New Forms Festival en maakte daar veel indruk. Maar ook festivals als Primavera, SXSW werden omver geblazen. Na het tekenen van een platencontract bij Bella Union is Jambinai terug in Europa met een tour om hun tweede album te promoten, die uit zal komen in juni dit jaar.

Zowel headbangers als liefhebbers van wegdromen op sfeervolle soundscapes mogen dit optreden écht niet missen!

Heb jij een ticket voor Godspeed You! Black Emperor in 013?
Dan ontvang je €5,- korting op je Jambinai ticket!

Hoe werkt het?
– Klik op tickets rechtsboven op deze pagina
– Gebruik kortingscode jambinai_013GYBE
– Voila! Je hebt je kortingsticket voor Jambinai binnen. Je kortingsticket is alleen geldig op vertoon van je Godspeed You! Black Emperor ticket, dus neem deze mee naar het Paard van Troje.