zaterdag 17 maart 2018

Paardcafé: Jagd + Yasmine

Eerst troffen de twee bands elkaar al in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Hierna speelden zij beide een succesvolle Popronde die eindigde in een strijd om de meeste boekingen. Beide deelnemers zijn in shape als nooit tevoren!
In de linkerhoek hebben we garageppop band Yasmine, superweltergewicht. Rammelende popliedjes die pijn aan de oren doen en daarna nog maanden in je hoofd zitten.
In de rechterhoek indiepunk band Jagd die over je heen walsen met een bodypers van speelse baslijnen, scherpe gitaren, stuwende drums en rauwe vocalen.
Het gevecht vind plaats in verschillende zalen in Nederland en is niet te volgen op televisie of op de radio. Hou wel het internet in de gaten!

Pop/RockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 19:30
  • 23:30

De Amsterdamse band Jagd maakt harde indie, of georganiseerde punk, of new wave on speed. Het is in ieder geval hard en dansbaar, en bestaat uit zware, maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. “Een bijzondere bak herrie met internationale potentie”, aldus de jury van de Amsterdamse Popprijs, die de band eind 2016 in de wacht sleepte. Jagd staat bekend als intense live-act en werd in media omschreven als loeistrak, onontkoombaar, gepassioneerd, entertainend en verrassend.

Yasmine speelt garagepop. Het rammelt, doet pijn aan de oren en zit nog maanden in je hoofd. De band is opgericht in 2016 door frontman Kevin van Moorsel waarna hij Dan Huijser op drums en Eszl de Vois op bas en pedalendans heeft gestrikt. De tweede single “Tiny Bubbles” van de debuut EP ‘Honey’ is net uit en begin 2018 komt er nieuwe muziek aan. De band is pas één jaar oud en heeft al veel shows gespeeld in onder andere Paradiso, Vera & Patronaat. Verwacht psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje. Denk aan chocolade vingers, brandwonden en donzige konijntjes.