IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS

De twee Blues Brothers Ian Siegal en Jimbo Mathus slaan de handen ineen.

vrijdag 6 mei 2016 8358

De twee Blues Brothers Ian Siegal en Jimbo Mathus slaan de handen ineen en zullen in 2016 hun gedeelde passie voor muziek ten gehore brengen in het Paard van Troje.

Roots
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Ian Siegal
Voor de echte blues- en americanaliefhebber heeft Ian Siegal geen introductie nodig. Deze man heeft onder andere al zeven British Blues Awards en een European Blues Award op zijn naam staan en wordt geprezen door muziekcritici en collega-muzikanten. Siegal laat zijn gitaar ‘janken’ en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid.

“Het Britse buitenbeentje van de blues is een meesterlijk slide-gitarist, maar het is vooral zijn ongelofelijke zangstrot waarin Howlin’ Wolf en Otis Redding tot leven komen. Dit broeit, hypnotiseert en betovert. Puur kippenvel” [Muziekblad OOR]

Jimbo Mathus
Ook Jimbo Mathus is al een gevestigde naam in de blueswereld. Deze singer-songwriter, multi-instrumentalist en Grammy-nominee uit Mississippi werd wereldwijd bekend met zijn band The Squirrel Nut Zippers, maar ging na het hoogtepunt behaald te hebben, als solo blueslegende verder.

Er is geen voorprogramma. Supportact Bex Marshall moest de show helaas cancellen wegens familieomstandigheden.