I LOVE HIP HOP

zondag 22 juni 2014 2014

Tijdens het I LOVE HIPHOP FESTIVAL worden de bezoekers 12 uur lang verrast met spetterende optredens, demonstraties, competities en meer op het gebied van hiphop. Bijzonder aan deze editie dat er nog meer kunststromingen, talenten, organisaties en artiesten bij dit hiphop festival worden betrokken. Het I LOVE HIPHOP FESTIVAL is tevens de kick-off van de Haagse hiphopweek, een achtdaags hiphopevenement dat 29 juni tijdens Parkpop wordt afgesloten.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 10:00
  • 10:00
Nieuwsbrief

Op het festival maken veel internationale en nationale artiesten hun opwachting. Onder andere Kubus (bekend van Opgezwolle/Buitenwesten), Raw bro’s (Den Haag), Doop vs Subp Yao, Boeboe en Kramphaft zullen de top van de Nederlandse elektronische beatscene vertegenwoordigen. Naast deze nationale beatmakers zal de Spaanse topproducer Sinjin Hawke ook een knallende set ten gehore brengen. Great Minds (Sticks, Jiggy Djé, Winne & Dr. Moon) sluit het I Love HipHop festival in Paard van Troje af. In de avond staan ook vrouwelijke rapper Dynasty uit Amerika en en Roy Kable (finalist The Next MC) op de buhne.

Tijdens het festival is er voor MC’s de mogelijkheid om mee te doen aan de MC Battle en voor dansers om deel te nemen aan de Moves Dance Warehouse Battle of de Bboy (breakdance) competitie. Voor de jonge breakdancers is er ook nog een Young Bboy League voorronde, waarvan de twee beste crews zich kwalificeren voor de landelijke finale die op Parkpop plaatsvindt.

Op meerdere plekken vinden live paint sessies plaats met graffiti artiesten, illustratoren en street artists met Mr. Wany (Italië), Storm (Denemarken), Jiroe (Engeland), KKade (Zwitserland) . Naast al deze MC’s, dansers en grafische artiesten zal één van ‘s werelds beste scratch DJ’s, Chinmachine uit Rusland, een spetterend live set laten zien.