I AM MORBID

Brute grunts, ingenieuze gitaarriffs en heftige moshpits!

vrijdag 9 juni 2017 8361

LET OP: HET PROGRAMMA IS EEN UUR VERVROEGD. DE DEUREN GAAN OPEN OM 18:30.

Voormalig Morbid Angel leden David Vincent en Tim Yeung hebben de handen ineengeslagen met gitaristen Bill Hudson (Circle II Circle, Trans-Siberean Orchestra) en Ira Black (Metal Church, Lizzy Borden) waarmee ze onder de naam ‘I Am Morbid’ nummers vertolken uit de hoogtijdagen van Morbid Angel. Speciaal voor dit optreden worden ze vergezeld door Necrophagia, Helsott, De Profundis en The Heretic Order.

 

Voor liefhebbers van Morbid Angel, Obituary, Creation
archief
  • Grote Zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

18:30 Doors
19:00-19:25 The Heretic Order
19:40-20:05 De Profundis
20:20-20:45 Helsott
21:00-22:00 Necrophagia
22:15-23:15 I Am Morbid

Vraag je een willekeurige metalhead naar zijn of haar favoriete deathmetalband dan is de kans erg groot dat je twee woorden hoort: Morbid Angel. De band wordt met haar brute grunts en ingenieuze gitaarriffs (tremolopicking) gezien als één van de meest invloedrijke pioniers in het genre. Vernoemd naar het bekendste nummer van de Amerikaanse groep, speelt ‘I Am Morbid’ materiaal van hun meest legendarische platen Altars Of Madness (#1 Top40 Greatest Death Metal Albums, door Terrorizer Magazine (UK)), Blessed Are The Sick, Covenant en Domination.

Necrophagia
Toen Necrophagia halverwege de jaren ‘80 nog een jonge band was, was de band zonder twijfel vernieuwend en uniek. Met een naam die verwijst naar kannibalisme en een debuutalbum genaamd ‘Season of the Dead’ mag het duidelijk zijn dat dit geen muziek is voor luisteraars met een zwakke maag. Leuk feitje; eind jaren ’90 speelde Phil Anselmo, zanger van metalpioniers Pantera, gitaar in de band onder het pseudoniem Anton Crowley.

Anno 2017 is hun kenmerkende horrorsound zo old school als maar zijn kan.  Zanger en oprichter Frank ‘Killjoy’ Pucci leidt zijn 4-koppige metalmonster alsof we nog steeds in de jaren ‘80/’90 naar smerige horrorfilms aan het kijken zijn.

Helsott
De uit California afkomstige melodic death metal band Helsott, Oud-Noors voor ‘fatale ziekte’, timmert vanaf 2010 hard aan de weg. De heren kennen een grote voorliefde voor heidense thema’s en oude mythologieën waardoor de band ook vaak de stempel folkmetal krijgt. Het is dan ook niet gek dat de band al eerder het podium deelde met genre-genoten Woven, Arkona en het welbekende Heidevolk.  Met hun nieuwe EP The Healer, die vorige maand werd uitgebracht, bewijst het Amerikaanse Helsott wederom dat je helemaal niet uit de Noord-Europese hoogvlaktes hoeft te komen om prima folkmetal te maken.

De Profundis
Oorspronkelijk begonnen als deathmetal band met doom invloeden hebben ze laatstgenoemde inmiddels verruild voor invloeden die meer richting de progressieve metal neigen. Op hun laatste album Kingdom Of The Blind hoor je naast razendsnelle deathmetal hier en daar zelfs jazzy ondertonen waarbij pas goed opvalt dat bassist Arran McSporran eigenlijk op een fretloze bas speelt. Na gespeeld te hebben met onder andere Enslaved, Grand Magus en Gorgoroth doen de heren nu voor de tweede keer in hun carrière Paard aan.

The Heretic Order
Deze Britse horrormetal band deelt net zoals Necrophagia een enorme liefde voor de Hammer House of Horror films wat ervoor zorgt dat deze heren een ware sensatie zijn om te naar te kijken. Beïnvloed door bands als Merciful Fate, Black Sabbath, Dio, Motörhead en Angel Witch predikt The Heretic Order heidense en satanische filosofieën, die voornamelijk humor, vrede op aarde en liefde voor iedereen omvatten. Onder leiding van frontman Lord Ragnar Wagner is het viertal momenteel hard bezig met de opvolger van het uit 2015 afkomstige All Hail The Order.

“ The impact of the lyrics and the intensity of its intro is just freaking overwhelming. “

Metalstorm over Nar Mattaru