zondag 14 april 2019

HEROES: THE LONG RYDERS

The Long Ryders werden in 1981 aan de westkust Los Angeles, Californië, opgericht. Hier werd de basis gelegd voor hun typerende 80’s Americana sound. De band tekende in 1985 bij Island Records en bracht datzelfde jaar het album ‘State Of Our Union’ uit. Al snel stonden ze op nummer één in de College Radio/Alternative-lijst in de Verenigde Staten. Hun single “Looking For Lewis & Clark” stormde de hitlijsten binnen en werd hun signature song. Hierna tourde ze de hele wereld over, waarbij ze de onder andere in het voorprogramma van U2 stonden tijdens de ‘Joshua Tree’ Tour.

americana
Archief
  • € 16,00
  • € 18,50
  • € 21,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Sindsdien kwamen The Long Ryders met verschillende heruitgaven. Bijvoorbeeld ‘The Very Best Of The Long Ryders’, uitgebracht in juni 2004. In oktober 2008 verscheen ‘Live 2004: State Of Our Reunion’, een verslag van de legendarische reünietour van de Ryders. Na een lange tijd speelde ze in 2014 hun eerste L.A.-show in 27 jaar, het ‘Earle Mankey Appreciation’ concert. In januari 2016 bracht Cherry Red Records in Londen een vier cd-box set van The Long Ryders uit. En daarna volgde er een rondreis door Europa en een tour langs de westkust van de VS.

Op 15 februari 2019 heeft Cherry Red Records in Londen het eerste nieuwe Long Ryders-album uitgebracht in meer dan dertig jaar, ‘Psychedelic Country Soul’ en dat betekent dat de band wéér de wereld ingaat voor live optredens! Op 14 april 2019 zullen ze voor het eerst dit nieuwe album live laten horen in het Paard. Een band met zo’n legendarisch verleden, kan niet anders dan een mooi concert opleveren!

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/