vrijdag 12 oktober 2018

HEROES: RADIO BIRDMAN

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.

Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/ 

Voor de eerste keer sinds 8 jaar komen drie van de zes originele bandleden samen, en gaan ze op tour. Een unieke kans om deze legendarische underground band live te zien.

garagepunkprotopunkrock n roll
Archief
  • € 24,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De Australische band Radio Birdman is opgestaan in ’74 en liet zien hoe serieus zij de term ‘high energy’ daar Down Under nemen. Als pioniers van de (proto-)punk namen ze het beste van The Clash (diezelfde agressie!) en The Stooges: stop deze bands in een mix en zet het op een surfboard met een turbo-motor en je hebt zo ongeveer het RB-geluid te pakken. Deze avond wordt legendarisch, niet het minst omdat drie van de zes originele bandleden voor het eerst sinds 8 jaar samen komen. Gebalde vuisten in de lucht en gáán.

Voorprogramma: NEED
Zet een plaatje van deze band op en je waant je als vanzelf in een donkere kelder vol zwetende mannen in een pit waar het bier rijkelijk vloeit. Pak je er vervolgens een fotootje bij, dan herken je de muzikanten mogelijk uit voormalige bands Brat Pack, Aux Raus en Local Spastics.

Nu trekken zij gezamenlijk op in NEED, een nieuwe Amsterdamse formatie dat met een nieuwe sound en nieuwe velgen vol gas gaat. Melancholisch en masculine. Danzig én The Wipers. Opstandig en rebels. Welja, een tikkeltje The Stooges. Één optreden van NEED en je smacht al snel naar meer, dus kom maar door met die chaos!

 

It wasn’t the usual combination of drugs and booze that did them in: it was poverty, depression and poisonous internal dynamics.

The Guardian

Foto: Anne Laurent