maandag 10 juni 2019

HEROES: FLAMIN’ GROOVIES

The Peptones

Ze brachten powerpop-parels als ‘Shake Some Action’, ‘Flamin’ Groovies Now‘ en ‘Jumpin In The Night’ uit, en speelden met grootheden als Iggy Pop & The Stooges en The Ramones. Hoewel de in 1965 opgerichte Flamin’ Groovies nooit de aandacht hebben gekregen die ze verdienden, worden ze door de liefhebbers gezien als één van de grootste rock ’n roll bands ooit. Sinds de Groovies in 2016 een 7” inch single uitbrachten via het gerenommeerde Burger Records is de band weer back in action. Ze hebben het voor elkaar om net zo groovy en zo rock-’n -roll te klinken als in hun beginjaren. Een niet te missen avond voor de echte sixties garage en powerpop liefhebbers, 10 juni in het PAARD!

garagerockpowerpoprockrock n roll
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Het verhaal van Flamin ‘Groovies gaat terug tot 1965 toen de band begon als de ‘Chosen Few’ in hun geboortestad San Francisco, Californië. Na een naamswijziging en een zelf uitgebracht 10-inch album genaamd ‘Sneakers’, dat verbazingwekkend goed verkocht, trok de band de aandacht van Columbia records, dat hen met een groot budget de studio in stuurde om hun eerste echte album, ‘Supersnazz’,  uit te brengen op de ‘Epic’ label.  Hun volgende twee albums ‘Flamingo‘en de klassieker ‘Teenage Head’ werden op Kama Sutra platen label uitgebracht.

Leadzanger Roy Loney verliet de band al gauw en leadgitarist Cyril Jordan verhuisde de groep naar Engeland met Chris Wilson als frontman. Ze zetten hun lijn van gitaargestuurde rock ‘n’ roll door met meer invloed van de jaren ’60 in plaats van jaren ’50.

Support: The Peptones

‘Put on your shiniest shoes and shake them hips when we play your town’ De Haagse garagerockers van The Peptones warmen de zaal op vanavond. Rock ’n Roll zit deze mannen in het bloed, dus verwacht een avond vol 60’s rock ’n roll van de bovenste plank. Een match made in heaven, zullen we maar zeggen!

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

It is a blessing to not only have the Flamin' Groovies back on stage performing before audiences all over the planet but also putting out fine new records worthy of their history. In these crazy times we live in it is good to know that life-affirming Flamin' Groovies' music magic can still happen.

Mark Smotroff voor Audiophilereview.com