zondag 14 oktober 2018

HERFSTFEST 2018 – Drumfestival

De populaire Amerikaanse drummer AARON SPEARS, die onder andere met wereldsterren USHER en ARIANE GRANDE speelde, verzorgt op zondag 14 oktober een clinic op drumfestival HERFSTFEST in Paard. Ook drummers NATE WOOD (USA) en CAMILLE BIGEAULT (FR) schitteren op de vierde editie van dit unieke slagwerkspektakel. Meer namen van de line-up worden later bekend gemaakt. Een beperkt aantal early-bird tickets (€5 korting) is vanaf vrijdag 8 juni verkrijgbaar via www.paard.nl.

Koop tickets
  • € 17,50
  • Beide Zalen
  • 12:30
  • 13:00

*incl € 2,50 servicekosten

AARON SPEARS (USA)
Één van de grote namen uit de Amerikaanse drumscene is Aaron Spears. Dankzij zijn verbluffende skills en groove werkte hij samen met wereldsterren als Usher en Arianne Grande en speelde hij met James Brown (!) op de Grammy Awards, een jaar voor Brown’s overlijden. Spears, begonnen als gospeldrummer, is uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke drummers van de afgelopen jaren. “Ik weet zeker dat hij onze bezoekers enorm inspireert,” aldus organisator Koen Herfst.

Niet alleen Aaron Spears komt op 14 oktober naar Den Haag. Ook komen onder andere Nate Wood en Camille Bigeault naar Herfstfest.

NATE WOOD (USA)
Drums, bas, en toetsen gespeeld door één persoon? Dat is precies wat de Amerikaan Nate Wood doet met zijn soloproject ‘fOUR’. Zijn video’s werden massaal gedeeld op Facebook, waardoor de multi-instrumentalist wereldberoemd werd. Furore maakte hij ook al in de spraakmakende en Grammy genomineerde jazzgroep Kneebody.

CAMILLE BIGEAULT (FR)
Slechts 27 jaar is ze, maar de Franse drumster Camille Bigeault is een virtuoos in het spelen van zogenaamde ‘polyritmes’, waarbij elke ledemaat een ander ritme speelt. Organisator en drummer Koen Herfst leerde haar kennen tijdens een tour door de drumvellenfabriek van REMO in Los Angeles en besloot direct dat het Nederlandse publiek haar onnavolgbare spel moest leren kennen.

PLACE TO BE
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur