zondag 14 oktober 2018

HERFSTFEST 2018 – Drumfestival

Op 14 oktober is het weer tijd voor de vierde editie van het meest legendarische drumfestival van Nederland: Herfstfest! De line-up is bekend en is zoals gewoonlijk weer één waar je U tegen zegt. Zo komt onder andere Aaron Spears, één van de grote namen uit Amerika het Paard op z’n kop zetten en is Makaya McCraven ook een headliner.

Klik hier voor het tijdschema.

Archief
  • € 17,50
  • Beide Zalen
  • 12:30
  • 13:00

*incl € 2,50 servicekosten

AARON SPEARS (USA)
Één van de grote namen uit de Amerikaanse drumscene is Aaron Spears. Dankzij zijn verbluffende skills en groove werkte hij samen met wereldsterren als Usher en Arianne Grande en speelde hij met James Brown (!) op de Grammy Awards, een jaar voor Brown’s overlijden. Spears, begonnen als gospeldrummer, is uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke drummers van de afgelopen jaren. “Ik weet zeker dat hij onze bezoekers enorm inspireert,” aldus organisator Koen Herfst.

MAKAYA MCCRAVEN (VS)
Hij is een van die drummers die grenzen verlegt, meester van de tegendraadse grooves. Als je hem ziet spelen geloof je niet dat wat hij speelt kan grooven. Toch doet het dat als een gek!
Makaya McCraven wordt alom gezien en geprezen als de revolutionaire leider van de nieuwe Chicago avant-garde, waarin hij op een vernieuwende wijze electronica, hip-hop en jazz samenbrengt.
Lees het interview in Slagwerkkrant 201, sept-okt 2018, of bekijk het video-interiew waar hij ons zijn groove van de track New Untitled uitlegt:

NATE WOOD (USA)
Drums, bas, en toetsen gespeeld door één persoon? Dat is precies wat de Amerikaan Nate Wood doet met zijn soloproject ‘fOUR’. Zijn video’s werden massaal gedeeld op Facebook, waardoor de multi-instrumentalist wereldberoemd werd. Furore maakte hij ook al in de spraakmakende en Grammy genomineerde jazzgroep Kneebody.

CAMILLE BIGEAULT (FR)
Slechts 27 jaar is ze, maar de Franse drumster Camille Bigeault is een virtuoos in het spelen van zogenaamde ‘polyritmes’, waarbij elke ledemaat een ander ritme speelt. Organisator en drummer Koen Herfst leerde haar kennen tijdens een tour door de drumvellenfabriek van REMO in Los Angeles en besloot direct dat het Nederlandse publiek haar onnavolgbare spel moest leren kennen.

TON DIJKMAN
Iedere Nederlander heeft zijn beroemde fills en heerlijke grooves voorbij horen komen op de vele hits van Marco Borsato. Ton Dijkman is al jaren lang een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland. Zijn grote liefde is soulmuziek, maar door zijn veelzijdigheid werkt en heeft hij gewerkt met vele uiteenlopende artiesten.

SHARON HARMAN 
Sharon Harman is drumster, songwriter, zangeres en producer, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Met haar excentrieke uitstraling en waanzinnige energie is ze een opvallende verschijning achter de drumkit! We zagen Sharon Harman op Eurosoninc Noorderslag geweldig spelen bij rapper Cartiez: met een open groove timet ze haar hippe beats lekker achterop de tel, met de bassdrum iets naar voren, de snaredrum iets naar achter!

NIEK DE BRUIJN
Hij is een van Nederlands beste jazzdrummers, speelt met een groot aantal formaties, waaronder Identikit, Roby Lakatos/Bireli Lagrene, Kim Hoorweg, Bart Wirtz, en The Houdini’s. Waanzinnig subtiel, technisch én groovend!

RICHARD MOELKER & RICHARD HEIJERMAN 
Richard Moelker en Richard Heijerman, beide bekend van diverse bekende Nederlandse acts en beide docent op Drumschool Cleuver, doen speciaal voor Herfstfest een drumduet, gebaseerd op Afrikaanse ritmes.

DRUM DEMONS 
Drum Demons is de gloednieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst, samen met andere Nederlandse topdrummers. De eerste twee singles Suguda en Batida zijn inmiddels een feit en zullen op 9 september samen met 2000 drummers gespeeld worden op het strand van Scheveningen. Tijdens Herfstfest kun je er donder op zeggen dat er een paar Drum Demons langs komen!

KOEN HERFST 
De organisator en naamgever van van Herfstfest wordt al jaren lang door lezers van Slagwerkkrant tot metaldrummer van het jaar gekozen. Maar hij is bepaald van meer markten thuis. Dat zal jij ook op Herfstfest laten zien, want daar gaat hij zelf ook spelen: hij geeft onder meer een voorproefje van zijn aankomende tweede soloalbum.

HOE DOE JE MEE AAN DE VIDEOCONTEST?

DOWNLOAD HIER DE PLAYALONG-VERSIE VAN HET HERFSTFEST 2018 ANTHEM (GESCHREVEN DOOR KAZ RODRIGUEZ & KOEN HERFST)
– NEEM EEN DRUMVIDEO OP WAARBIJ JE DE PLAYALONG MEESPEELT; DIT KAN GEHEEL NAAR EIGEN INVULLING!
– UPLOAD JE VIDEO UITERLIJK 7 OKTOBER 2018 OP FACEBOOK OF YOUTUBE (PLAATS DE HASHTAGS #HERFSTFEST EN #HERFSTFESTDRUMFESTIVAL IN DE OMSCHRIJVING) –  –  EN DEEL JE VIDEO OP DE HERFSTFEST FACEBOOKPAGINA
– DEGENE MET DE BESTE DRUMVIDEO WINT BOVENSTAANDE SUPERPRIJS!