zondag 15 oktober 2017 8361

HERFSTFEST

Bekijk hier het blokkenschema.

Niemand minder dan Terry Bozzio komt op zondag 15 oktober naar drumfestival HERFSTFEST in poppodium Paard, Den Haag. De drumlegende staat bekend om zijn werk met o.a. Frank Zappa, Jeff Beck, UK en niet in de laatste plaats vanwege zijn indrukwekkende solocarrière met een minstens net zo indrukwekkend drumstel. Naast Terry Bozzio staan er nog vele nationale en internationale topdrummers op het programma, waaronder Baard Kolstad, Tim van Delft (De Staat), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en uiteraard organisator Koen Herfst zelf.

Archief
  • € 17,50
  • € 15,50
  • Beide zalen en cafe
  • 12:30
  • 13:00

*incl € 3,00 servicekosten

De Zweedse drumheld Morgan Agren is bekend van zijn werk met o.a. Meshuggah-gitarist Fredrik Thordendal en hij heeft ook met Frank Zappa gespeeld. Pete Lockett (UK) is een meester in Indiase ritmes en vertaalt deze naar het drumstel. YouTube sensatie Baard Kolstad (NOR) werd een hit door zijn energieke ‘street drumming’ video’s en toert inmiddels over de hele wereld met zijn band Leprous. Jaimeo Brown (VS) speelde met o.a. Stevie Wonder, Q-tip en Wynton Marsalis en won de prestigieuze UK JAZZFM Award. Zijn muziek refereert sterk naar de geschiedenis van jazz en Afrikaanse ritmes en hoe dit kan bijdragen aan sociale cohesie.

Één van de populairste Nederlandse rockbands van dit moment is De Staat en hun drummer Tim van Delft mocht dan ook niet ontbreken op deze line-up. Zijn grooves en sounds zijn altijd net iets anders dan je gewend bent. Cesar Zuiderwijk behoeft als drummer van de Golden Earring geen verdere introductie. Een bekende Portugese drummer is Marco Santos; Braziliaanse muziek is een van zijn specialiteiten. De percussionisten van de opkomende band ‘Koffie’ komen ook naar Herfstfest en luisteren naar de namen Vernon Chatlein & Steven Brezet. Han Kerkhof, die tevens op de line-up staat, ken je wellicht van zijn creatieve Instagram video’s die zorgen voor volgers over de hele wereld.

Chicks With Sticks is een percussiegroep met, je raadt het al, alleen vrouwen. Een bekend gezicht in Rock Palace is Haags drumicoon Taco Gorter, hij speelt al jaren over de hele wereld met de groten ter aarde en 15 oktober kun je hem op Herfstfest vinden. Tim Koning studeerde onlangs af met een 9 aan het Rotterdams conservatorium en toert momenteel door Europa met Leif de Leeuw, nr. 1 bluesgitarist in Nederland. Koen Herfst werd onlangs voor de 4e keer uitgeroepen tot ‘Beste Hardrock/Metal drummer Benelux door lezers van de Slagwerkkrant en is, naast het organiseren van de 3e editie van zijn drumfestival, o.a. bezig met een nieuw soloalbum. Volgende speelt hij op het One Young World congres in Bogota, Colombia.

NIEUW TALENT
Naast al deze bekende namen biedt HERFSTFEST ook ruimte aan nieuw talent: via Facebook kunnen jonge drummers een drumsolo insturen om kans te maken ook op het programma van HERFSTFEST te staan tussen alle bekende namen. Ook kunnen bezoekers zelf achter het drumstel plaatsnemen tijdens mini-drumlessen.

PLACE TO BE
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

I’m looking forward to this extensive European tour in October – November 2017. I’ll have some new pieces to play on my big kit & hopefully some surprises for you in this new show

Terry Bozzio