zaterdag 13 mei 2017

HALLO VENRAY

Support: The Hazzah

Hallo Venray bestaat 30 jaar! Denk alleen niet dat Henk Koorn, Henk Jonkers en Peter Konings gas terug zullen nemen. Intégendeel zelfs. “I hate Japanese Cars” mag dan een van Koorns bekendste one-liners zijn, Hallo Venray raast net zo onverstoord door als zo’n efficiënte, gestroomlijnde bolide van Japanse makelij.

Pop/RockNo riskWe Are Public
Archief
  • € 13,50
  • € 11,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Bij de meeste bands van 30 zit de sleet erop maar Hallo Venray daarentegen viert zijn dertigjarig bestaan met een album dat feller en urgenter klinkt dan ooit tevoren. De titel van dit veertiende album is Where Is The Funky Party? en Hallo Venray geeft zelf het antwoord. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholiek tegelijk. In de zomer van 2016 reisden Henk Koorn, Peter Konings en Henk Jonkers samen met JB Meijers af naar het zuiden van Frankrijk om daar in een studio aan de voet van de Mont Ventoux in een razend tempo Where Is The Funky Party? op te nemen. Het resultaat is werkelijk voortreffelijk of gewoon wat je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland. Het album komt op 22 april uit via Excelsior-Recordings.

The Hazzah
Mocht je de garageband ‘The Hazzah’ nog niet kennen, dan heb je aardig onder een Haagse steen geleefd. Fuzzy gitaren die worden verzwolgen in een zee van reverb en een groovy transistor orgel zullen niet ontbreken.
Het zijn de nieuwe favorieten van menig Hagenees en wij begrijpen volkomen waarom. Zijn het niet de stevige, vrolijke nummers? Dan is het wel de speelse performance die je niet snel zult vergeten.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.