woensdag 29 januari 2020

DE NIEUWE WERELD ORDE: Haagsch College van Rob de Wijk

Zet je schrap: de Chinese wereldorde komt er aan. Geholpen door de financiële crisis van 2009, president Trumps protectionisme, de Brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21e eeuw, de eeuw van China, zo stelt Rob de Wijk. Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld.

In zijn Haagsch College legt Rob de Wijk uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence. Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde met zijn democratie, vrijemarkteconomie, internationale recht, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij nog te keren?

College
Archief
  • € 17,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. De Wijk publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv en is columnist voor Trouw. Vanwege de grote belangstelling is hij terug in Den Haag met zijn Haagsch College over China: ‘De Nieuwe Wereldorde’

Haagsch College
Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen. Verdiep je in het nieuws met Haagsch College in Nieuwspoort. Voor iedereen die behoefte heeft aan enige context bij de dagelijkse stroom aan nieuwsberichten maar geen tijd heeft voor lange cursussen of stevige studieboeken is Paard een samenwerking aangegaan met het Haagsch College.