HAAGSCH COLLEGE: EUROPA DRAAIT DOOR

De live editie van de podcast

dinsdag 20 juni 2023 8380

Speciale avond met Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn

Blijft Europa eensgezind in de Oekraïne-oorlog? Hoe houdt de EU zich staande tussen de ruziënde supermachten Amerika en China? En over welke volgende crisis mag Brussel zich straks buigen?

In een speciale avond van de populaire podcast Europa Draait Door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt. Aan de hand van treffende beelden nemen de gastheren met humor en scherpe analyses de actuele Europese politiek onder de loep.

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Naast een live-editie van de podcast is er een minicollege over een actueel onderwerp, interviewen Tim en Arend Jan Mathieu Segers, publicist, podcastmaker en hoogleraar. Ook testen ze uw Europa-kennis in de Europa Draait Door Quiz. Mis deze bijzondere live-editie van de podcast dus niet!

Europa Draait Door Live is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO

Gasten:

  • Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij o.a. correspondent in het Verenigd Koninkrijk en
    schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.
  • Arend Jan Boekestijn is als historicus o.a. verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk.
  • Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University. Daarnaast maakt hij de podcast Café Europa.