zaterdag 16 september 2017

GRAUZONE SUMMER SPECIAL

Deze show kun je bezoeken met je We Are Public-pas.

Met Jucifer, Mekanik Kommando, Crows, Mecano, Die Selektion, Rude 66 en Elixer.
Grauzone Festival is terug met de Grauzone Summer Special. Afgelopen jaar organiseerde Grauzone hun eerste zomerse festival in  het Zuiderparktheater. En met succes. Want dit jaar is er weer een zomer editie met vijf bands, verschillende DJ’s en een platenmarkt. Paard en Grauzone brengen je deze avond een selectie van opvallende acts die je zou kunnen scharen onder avantgarde. Een avond waarbij speelgoedinstrumenten  afgewisseld worden met death metal en waarbij je het ene moment luistert naar esoterische goth en dan weer naar hypnotiserende synths.

TIJDSCHEMA
18:30 uur deur open
19:15 Mecano
20:30 Mekanik Kommando
21:45 Die Selektion
23:00 Jucifer
00:15 Crows
01:00 Grauzone Afterparty

Archief
  • €17,50 Grauzone Summer Special + afterparty | €10,50 only afterparty
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 19:15

*incl € 2,50 servicekosten

Jucifer
Deze band tourt al ruim 24 jaar de wereld over. Dit nomadische duo uit Georgia, mixt doom met sludge, en death metal. Jucifer speelden eerder op festivals als Roadburn en Temples fest. Ze worden ook wel vergeleken met acts als Sunn O))), Electric Wizard en Lightning Bolt.

Mecano
De legendarische Amsterdamse band Mecano is terug met een nieuw album! Kunstenaar en frontman Dirk Polak, de enige vaste kern van de New Wave/Art Rock band, nam samen met Mick Ness onlangs nieuw materiaal op. Verwacht stevige wave, klassieke ballades, esoterische goth, spoken word en barokke pop.

Mekanik Kommando
De naam Mekanik Kommando is afkomstig van de elpee Mekanïk Destruktïw Kommandöh van de progressieve Franse band Magma, een inspiratiebron van de bandleden. Net als Magma werkt Mekanik Kommando met twee basgitaren en net als tijd- en landgenoten Minny Pops gebruikt men een synthesizer, speelgoedinstrumenten, effectapparatuur en een ritmebox.

Crows
Het veelbelovende Crows uit Londen heeft net een hun eerste EP uit. Ze staan bekend als een van de beste live acts van dit moment met hun ruige live set. Hun geluid dat doet denken aan Joy Division, Metz en The Wytches.

Die Selektion
Snelle beats, snijdende baslijnen, hypnotiserende synths en, jawel, een trompet. Deze Duitse driemansformatie is in de undergroundscene al een ware sensatie en wordt al sinds hun gelijknamige debuutplaat gezien als een frisse wind in de toch wat eentonige en vaak bekrompen wereld van de donkere elektronische muziek. Onlangs verscheen het tweede album met de prachtige titel Deine Stimme ist der Ursprung jeglicher Gewalt waarmee het trio momenteel druk op tournee is door Europa en Rusland.

Rude 66
Deze veelzijdige multiinstrumentalist en ook wel bekend van verschillende releases op het Haagse Bunker records. Met een voorliefde voor elektro, wave en postpunk. Ook zal dj duo ELIXER bestaand uit zangeres Sidhi Achmat van Yokocola en Natasja Alers, medeorganisator van Grauzone Festival. Zij zullen een set verzorgen van New Beat, EBM en wave.

 

 

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.