zaterdag 20 juli 2019

GRAUZONE SUMMER SPECIAL

Let op! Dit programma wordt gegeven in Whoosah. Zwarte Pad 66, 2586 JM Den Haag

GRAUZONE gaf ons afgelopen februari een fantastisch festival waar de multidisciplinaire underground werd gevierd: van Wave tot Psych, postpunk tot donkere elektronica. Maar moet dit feest dan alleen maar tijdens de donkerste dagen van het jaar zijn? PAARD en Grauzone vonden van niet, en daarom presenteren we met veel trots de GRAUZONE Summer Special, op het Zwarte Pad in Scheveningen. Kruip uit je holletje richting de zon en geniet van de toffe acts op het programma terwijl je met je voeten in het warme zand staat.

Geheel in lijn met de cutting edge programmering van de wintervariant, stelt ook dit mini-zomerfestival niet teleur. De duizelingwekkende line-up bestaat uit niemand minder dan Whispering Sons, zZz, Zigzags, Uniform, Demon Eyes, Pasiphae en OFRA.

industrialNew Wavepost-punkFestival
Koop tickets
  • € 20,00
  • € 20,00
  • € 22,50
  • Paard op Hol: Whoosah
  • 15:00
  • 15:00

*incl € 2,50 servicekosten

Whispering Sons
De Belgische post-punk band Whispering Sons is als een soort maniakale stoomtrein op een koers belandt die nog steeds niet in snelheid vertraagt. Donkere, onheilspellende en dynamische songs worden die met verve worden gespeeld zullen zeker ook op deze summer special keihard binnenkomen.

zZz
Het duo van Björn Ottenheim (drums & vocals) en Daan Schinkel (organ & synths) zorgt voor een duizelingwekkende mix van drone, electr en 50’s R&B met een punk-attitude. Als een kruising tussen Suicide, Silver Apples en Depeche Mode.

ZigZags
LA Punkband Zigzags bevindt zich in goed gezelschap met platen op CastleFace (van Thee Oh Sees opperhoofd John Dwyer) en het gelauwerde In The Red Records. Hun laatste plaat werd geproduceerd door Ty Segall, en staat werkelijk bol van de zware, fuzzy riffs.

Uniform
Industrial metal duo bestaande uit zanger Michael Berdan en gitarist/programmer Ben Greenberg. Keiharde en benauwende muziek in de beste zin van het woord, met het ene been in de chaos van punk en het andere in de metal/hardcore.

Demon Eyes
Demon Eyes’ bandleden hebben een indrukwekkend CV in het Heavy circuit met samenwerkingen met John Baizley (Baroness) en Scott Kelly (Neurosis), The Deaf, Death Alley en Vanderbuyst.
Deze ‘Newest Dutch heavy rock band’, ontlokt laaiend enthousiaste kreten als “ridiculously good riffs, like Tony Iommi’ van de pers.

Pasiphae
‘You can expect sweaty thrills aplenty and bags of rhythmic energy of her performances.’ Pasiphae’s is een van de snelst opkomende DJ’s uit de Haagse scene.

Ofra
Electro, wave, techno en synthpop, en hier en daar een vleugje keiharde punk.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur