zaterdag 3 juni 2017

GRAUZONE PRESENTS: SKINNY PUPPY

The Arch

Duister, complex en altijd onvergetelijk: elektro-industrialband Skinny Puppy heeft in de afgelopen decennia een naam opgebouwd met haar controversiële live-optredens en komt deze op 3 juni 2017 waarmaken in het Paard.

De Canadese band zit al ruim 30 jaar in het vak, heeft al meer dan 20 albums uitgebracht en wordt gezien als een van de grondleggers van het electro-industrial genre; zelfs bands als Nine Inch Nails haalden hun inspiratie bij Skinny Puppy. Met hun controversiële en vooral energieke performances, wordt iedere zaal bloedend, zwetend en compleet overhoop achtergelaten. In 2017 gaat de band de hele wereld over met de Down The Sociopath-tour, waarbij op zaterdag 3 juni Paard aan de beurt is.

AlternativeWe Are Public
Archief
  • € 25,00
  • € 23,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

The Arch
Synthesizers v.s. harde gitaren; dat is een combinatie waar de heren van The Arch duidelijk van gecharmeerd zijn. De Belgische cultband – die al werd opgericht in ’86 – genoot veel succes in het buitenland vanwege haar onmiskenbare mix van energieke post-rockgitaren, sfeervolle darkwave én een pakkend stemgeluid. Een ware comeback is aangekondigd en daarmee meteen de bevestiging als voorprogramma van Skinny Puppy in PAARD. Plezant!

Tip!
Industrial liefhebbers tip! : Paard en Filmhuis Den Haag slaan de handen ineen voor een nieuwe reeks muziekfilms en -docu’s, en de beste cult(klassiekers). In deze 1e editie de muziek-documentaire Industrial Soundtrack For The Urban Decay – Music Documentary. Clock DVA, Test Dept, Cabaret Voltaire: ze komen allemaal voorbij in deze eerste film over industrial. Een combinatie van arbeiders en kunstenaars, synthesizers en discussies. Een fuck off – DIY punk attitude gecombineerd met kunst en alles wat underground mocht heten. 

Paard over GRAUZONE PRESENTS: SKINNY PUPPY

Mijn tienerhart is meerdere malen overgeslagen door deze band. Industrial darkwave op z’n best. Bella Hay,
Muzikant bij Tears & Marble, DJ
The music is busy, kinetic, attractive, and stimulating in the spirit of the group's golden age and the songwriting is in top form, giving up more singalong choruses than ever before,

Allmusic.com over ‘The Weapon’