zaterdag 9 februari 2019

GRAUZONE FESTIVAL 2019

Eerste namen: Shellac (US) | Blixa Bargeld  (DE) | Lebanon Hanover (DE) | Rendez – vous (FR)|  Ancient Methods (DE) | Snapped Ankles (UK)| Maggot Heart (DE) | Tempers (US) | Fatamorgana (SP).

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 beleeft Grauzone haar zesde editie in poppodium Paard, het Koorenhuis en Het Magazijn in Den Haag. Ook The Grey Space en het Paardcafé bieden dit weekend Grauzone-programma. Op dit multidisciplinaire underground festival kan men naast muziek – van wave tot psych – een uitgebreide Graukunst expostie, symposium, filmprogramma en platenmarkt verwachten.

 

Koop tickets
  • € 35,00
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Shellac is een experimenteel noise rockproject van Bob Weston, Todd en Steve Albini. Albini is niet alleen voormalig lid van de bands Big Black en Rapeman, maar is ook bekend als producer. Hij heeft al meer dan 1000 platen geproduceerd voor o.a. Iggy & The Stooges, Nirvana, PJ Harvey, Fugazi, Pixies, Mogwai, maar ook Nederlandse acts zoals The Ex. Shellac heeft een legendarische status opgebouwd als eigenwijs rock-trio met overrompelende live shows en mag daarom niet ontbreken tijdens het festval. Tevens zal Albini exclusief deelnemen aan het symposium programma.

Ook op de line-up staat de Duitse muzikant Blixa Bargeld, bekend als zanger van de invloedrijke industrial band Einsturzende Neubauten en als gitarist van Nick Cave & The Bad Seeds, die bands zoals Depeche Mode, Henry Rollins, en Liars hebben beïnvloed.Tijdens Grauzone speelt Bargeld een solo live performance en neemt deel aan het symposium.

Lebanon Hanover maakt een mix van darkwave en post-punk. Dit jaar verscheen hun vijfde album ‘Let Them Be Alien’ en voor fans van Joy Division is dit Duits/Engelse duo een must see. De Parijse postpunk-sensatie Rendez – Vous bracht dit jaar hun debuutplaat uit genaamd ”Superior State” en werd zeer goed ontvangen.

Ancient Methods is een soloproject van Michael Wollenhaupt en staat voor donkere, eclectische techno.
De Londense Snapped Ankles releasde hun debuutalbum Come Play The Trees in 2017 en stond in de top 30 van de Quietus. Ze mixen post-punk, elektronica en krautrock en staan bekend om hun intense live shows, waar ze gekleed gaan als wilde chewbacca’s van een andere planeet.

Meer spannende geluiden komen van het elektronische duo Fatamorgana uit Barcelona, opgericht door zangeres Patrycia Proniewska, bekend van post-punk band Belgrado. Fatamorgana, van wie de debuutplaat tijdens Grauzone wordt verwacht, maakt een mix van synthpop en new wave

Het New Yorkse duo Tempers maakt een mix van dromerige wave en performance art en hebben hun laatste LP geinspireerd op de architectuur van Rem Koolhaas, tevens de architect van poppodium Paard. Tot slot staat Maggot Heart op de line-up, het soloproject van gitarist en songwriter Linnéa Olsson bekend van Beastmilk. De Berlijnse dame mixt hardrock, wave die zich leent voor fans van Jesus Lizard tot de Birthday Party.