zaterdag 22 december 2018

GARE DU NORD

10 JAAR SEX ‘N’ JAZZ
Met een uitgebreide clubtour neemt de succesvolle urban jazz band Gare du Nord 
dit najaar voorlopig afscheid van het Nederlandse podium. Voordat het zover is wordt er uitbundig feest gevierd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het succesalbum ‘Sex ‘n’ Jazz’. Voor het eerst en voor het laatst brengt Gare du Nord het oorspronkelijke album in zijn geheel live op de planken aangevuld met nieuw materiaal. Dat wordt “nog één keer knallen en dan een sabbatical!”, aldus de band.

 

 

Laatste kaarten
Archief
  • € 17,50
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 18:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Over reizen?? Over séks moet het gaan! Aldus bevriende acteur Hans Dagelet die daarmee het oorspronkelijke plan voor een nieuw Gare du Nord album torpedeerde. Het werd ‘Sex ‘n’ Jazz’ en alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische hoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout, Marvin Gaye en Paul Carrack zongen. ‘Beautiful Day, You’re My Medicine en Marvin & Miles werden hits en het New York jazzlabel Blue Note maakte er een drievoudig platina succes van. Het best verkochte Nederlandse jazz album ever viert dit jaar het 10-jarig jubileum, dus: PARTY TIME! In een wervelende, sexy show met een hoofdrol voor Dorona Alberti brengt Gare du Nord het album nu eenmalig in zijn geheel live in de clubs. Deze tour is voorlopig de laatste van Gare du Nord: de band houdt na de laatste show een sabbatical year. “Om al die creatieve ideeën die tijdens het non-stop toeren zijn blijven liggen eens rustig uit te werken”, aldus Gare du Nord.

Gare du Nord zorgt voor een warme en zwoele sfeer in het Paard. De muziek in combinatie met de voetjes die van de vloer gingen zorgden ervoor dat de meedogenloze temperatuur buiten vergeten kon worden.

3voor12 over Gare du Nord optreden 2016