zondag 18 februari 2018

GARD NILSSEN’s ACOUSTIC UNITY

Let op: Dit concert is verplaatst naar het Paardcafé (Prinsegracht 10)

Als je in Noorwegen vraagt naar de namen van de meest befaamde en gevraagde jazz- en improvisatie drummers zal je de naam Gard Nilssen zeker weten vaak horen. Overal waar je in de jazz scene kijkt is hij te vinden. Op de achtergrond bij Team Hegdal, Zanussi 5 en Susanne Sundfør, maar ook als leidende artiest van een aantal gevestigde groepen als Bushman’s Revenge en Astro Sonic. Op 18 februari 2018 komt hij met zijn groep Gard Nilssen’s Acoustic Unity naar het Paard.

 

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Er is een goede kans dat jazz fans Gard Nilssen al eerder hebben zien spelen, aangezien hij een van de meest gewilde drummers is in de jazz en improvisatie scene in Noorwegen. Nilssen heeft gespeeld in, en is de leider van, de ritme sectie van verschillende groepen die de modernste jazz, pop en experimentele electronics spelen. Hij verscheen al op meerdere gelegenheden en op verschillende wereld beroemde jazz en rockfestivals door de hele wereld.

Op dit moment ligt de focus op zijn eigen groep Gard Nilssen’s Acoustic Unity. De andere leden van het trio zijn sax speler André Roligheten en bassist Petter Eldh. Roligheten. André speelt zowel in pop bands als in jazz orkesten en hij is befaamd voor de manier waarop hij melodieën en ritmes in elkaar verweeft tijdens zijn improvisaties. Petter is onder andere bekend door zijn werk met Peter Evans. Hij heeft een flexibele stijl waarvan hij zelf zegt dat deze is beïnvloed door Charlie Parker, en Dr. Dre. Het debuutalbum van de groep, genaamd Firehouse, is alom geprezen en op 22 september 2017 zal de groep een nieuw album uitbrengen.

"With “Firehouse”, he debuts a new trio entirely committed to unplugged music"

The New York Times