donderdag 25 maart 2021

GALLOWSTREET [NIEUWE DATUM]

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar de datum 25 maart 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

De Amsterdamse brass band Gallowstreet bracht op 26 maart 2020 haar derde album ‘Our Dear Metropolis’ uit. Een instrumentaal statement over de thuisbasis, haar inwoners en de dynamiek van de veranderende stad. Met Our Dear Metropolis stelt de band de vraag “van wie is de stad?”. De band neemt in haar nieuwe album de rol in van een instrumentale verhalenverteller en koppelt de sound die ze naar vele festivals heeft gebracht met trance, hip-hop en big-band swing om zo een tegenwind van explosief en positief geluid neer te zetten.

afrobeatfunkHip Hop-
Koop tickets
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Van de Galgenstraat naar Amsterdam Noord, waar de band haar wortels heeft uitgeslagen aan ‘the Strip’. Met een zelfgebouwde repetitieruimte die ze delen met de collega’s en vrienden van Jungle by Night is Gallowstreet doordrongen van een DIY-mentaliteit, wars van conventie en vol vernieuwingsdrang.  Met de albums “Battleplan” en “Hot Lava Sex Machine” is Gallowstreet een frisse wind binnen het brassband genre. De band geeft een eigenzinnige interpretatie aan wat je met blaasinstrumenten kan doen.

Support: LYMA
LYMA is een zanger, producer en songwriter die al eens heeft samengewerkt met Gallowstreet, wat een perfecte reden is om de avond met hem op te warmen. De muzikant uit Amsterdam klinkt een beetje als D’Angelo of Dam Funk, maar kan veel verschillende stijlen aan,  waaronder future soul en Caribische soca. Deze heerlijke cocktail van genres zullen je zeker verrassen!