Fresku & MocroManiac, Pietju Bell, Braz en DJ Functional J

zaterdag 23 september 2017 2017

We halen de ‘eredivisie van de Nederlandse hiphop’ in huis, zeg maar gerust het hardste rapduo van dit moment: Nederhop koning Fresku en de legendarische straatrapper MocroManiac (Hindabuilding, 101barz). De twee werkten eerder al samen op de welbekende tracks ‘Kreeft‘ en ‘Testosteronbommen’. Dit beviel zo goed, dat de heren maart 2017 het gezamenlijke album Juice (**** Volkskrant) uitbrachten. Het schijfje bevat ijzersterke producties, funky (oldschool-achtige) beats en vlijmscherpe teksten – die melig én maatschappijkritisch zijn, zoals je mag verwachten van de spraakmakende Fresku. De rapper met de zuidelijke tongval zegt dit het enige album waarbij hij niet kan navertellen hóe hij het album gemaakt heeft.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Wat wel zeker is, is dat de onderlinge dynamiek ervoor heeft gezorgd dat de heren elkaar continu wilden overtreffen. Daardoor klinken de twee, met een voelbare chemie, frisser dan ooit. De positieve recensies zijn niet aan te slepen:

“Echte hiphop, het bestaat nog. Zoveel talent en zoveel bars op één album en toch nog een luisterbaar geheel vormen, het blijkt mogelijk op Juice. Met humor en spitsvondigheid laat dit drietal horen tot de absolute top van Nederland te behoren.”
– Hiphopinjesmoel / “Dit is hiphop zoals het al veel te lang niet meer wordt gemaakt.” – Volkskrant / “Misschien wel het hardste rapduo van dit moment.” – Noisey / “..bundelen de krachten met producer Teemong voor een grandioos album.” – Oor

Pietju Bell
Zodra er iets online verschijnt van deze manl, kun je binnen no time een lading aan explosieve reacties op internet verwachten. De boel tot ontploffing laten brengen is hem uberhaupt niet vreemd: de Nederlandse hiphop kon definitief niet meer om hem heen, nadat hij het dak van de 101 Barz Studio’s af blies. “Als je wist, dan je weet.”

Braz
Braz ken je wellicht van de zomerse single ‘Plezier’ die hij met Teemong uitbracht, maar bij deze rapper weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent. Het ene moment is hij komisch, het andere moment brengt hij een pijnlijk herkenbare track over bindingsangst uit. Baas wel, die Braz.

 

“ Juice gaat levens veranderen, maak maar vast ruimte op de jaarlijstjes. “

Gijsbert Kamer over album Juice