zaterdag 23 september 2017

FRESKU & MOCROMANIAC

We halen de ‘eredivisie van de Nederlandse hiphop’ in huis, zeg maar gerust het hardste rapduo van dit moment: Nederhop koning Fresku en de legendarische straatrapper MocroManiac (Hindabuilding, 101barz). De twee werkten eerder al samen op de welbekende tracks ‘Kreeft‘ en ‘Testosteronbommen’. Dit beviel zo goed, dat de heren maart 2017 het gezamenlijke album Juice (**** Volkskrant) uitbrachten.

Koop tickets
  • € 15,00
  • € 10,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

Excl. € 2,50 servicekosten*

Het schijfje bevat ijzersterke producties, funky (oldschool-achtige) beats en vlijmscherpe teksten – die melig én maatschappijkritisch zijn, zoals je mag verwachten van de spraakmakende Fresku. De rapper met de zuidelijke tongval zegt dit het enige album waarbij hij niet kan navertellen hóe hij het album gemaakt heeft. Wat wel zeker is, is dat de onderlinge dynamiek ervoor heeft gezorgd dat de heren elkaar continu wilden overtreffen. Daardoor klinken de twee, met een voelbare chemie, frisser dan ooit. De positieve recensies zijn niet aan te slepen:

“Echte hiphop, het bestaat nog. Zoveel talent en zoveel bars op één album en toch nog een luisterbaar geheel vormen, het blijkt mogelijk op Juice. Met humor en spitsvondigheid laat dit drietal horen tot de absolute top van Nederland te behoren.”
– Hiphopinjesmoel
“Dit is hiphop zoals het al veel te lang niet meer wordt gemaakt.” – Volkskrant
“Misschien wel het hardste rapduo van dit moment.” – Noisey
“..bundelen de krachten met producer Teemong voor een grandioos album.” – Oor

 

Juice gaat levens veranderen, maak maar vast ruimte op de jaarlijstjes.

Gijsbert Kamer over album Juice

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.