donderdag 11 mei 2017

Fred Eaglesmith

Support: Tif Ginn

De Canadese Fred Eaglesmith heeft zijn sporen in de rootsmuziek de afgelopen decennia ruimschoots verdiend. Zijn alt-country gecombineerd met onvervalste charmes, maakt van Eaglesmith een geliefde en karakteristieke rootsartiest.

Roots
Archief
  • € 17,50
  • € 15,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Een gitaar van 12 dollar
Op twaalfjarige leeftijd kocht Eaglesmith zijn eerste gitaar van de twaalf dollar die hij verdiend had op de boerderij van zijn ouders. Na het faillissement daarvan besloot Eaglesmith zelf de kost te gaan verdienen en trok erop uit om een muziekcarrière te starten. Ondertussen prijken er negentien albums op zijn CV en wordt een aantal van zijn songs gebruikt in films van onder andere Martin Scorsese. Niet slecht voor een carrière die startte met een goedkoop gitaartje.

Verhalenverteller, moppentapper, muzikant
Een Eaglesmith optreden zal je nog lang bijblijven: de artiest is een verhalenverteller pur sang en schrikt er niet van terug zijn levenssuccessen en -mislukkingen op hilarische wijze met zijn publiek te delen. Het is altijd maar de vraag of het verhaal de muziek versterkt of andersom. Zijn fans, ook wel Fredheads genoemd, dragen hem op handen om zijn creativiteit. Dat hij ook onder gerenommeerde namen een fenomeen is, wordt bewezen met het feit dat onder andere Mary Gauthier, Slaid Cleaves, Robbie Fulks en Kasey Chambers werk van hem coverden. In Nederland wijdde Jan Donkers een hoofdstuk aan de Canadees en Huib Stam maakte zelfs een documentaire over zijn leven: ‘There Ain’t No Easy Road.’

Tif Ginn
De folk/rock zangeres Tif Ginn schudt je volledig wakker met haar krachtige stem en charmante performance. Zes jaar geleden begon ze haar ‘wereldtournee’ in een camper met haar pasgeboren kindje en is sindsdien niet meer thuis in de USA geweest. 11 mei komt ze aan in onze hofstad en zal ze je versteld doen staan met haar pittige teksten en aanstekelijke popliedjes.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.