FRANZ FERDINAND

dinsdag 4 september 2018 2018

Dit concert is uitverkocht! Geen kaartje weten te bemachtigen? Franz Ferdinand geeft nog een show op het strand van Bloemendaal aan Zee. Klik hier voor de ticketverkoop.

Franz Ferdinand is geboren in de postpunkrevival-periode in het begin van de 21e eeuw en deelde de troon met bands als The Killers, Editors en Arctic Monkeys. Zo’n 15 jaar later is hij nog steeds één van de lievelingskindjes van de indie-beminners en festivalkrakers; hun door de jaren ‘80 beïnvloede synthpop/glamrock met hits als ‘Take Me Out’, ‘Mattinée’ en ‘This Fire’ zetten menig zaal regelrecht in vuur en vlam.

 

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Alex Kapranos is als zeldzaam innemende frontman medeverantwoordelijk voor dit succes. Na wat uitstapjes en samenwerkingen de afgelopen jaren (Sparks en de indie-supergroep BNQT) neemt hij het heft nu weer in eigen handen. Comeback-plaat ‘Always Ascending’ (2018) geeft een knipoog naar retro dance-geluiden maar bevat nog altijd de unieke FF-formule: rete-aanstekelijk, dansbaar en met een hoog-meezinggehalte. Op 4 september verovert Franz territorium in Den Haag om ons vervolgens volledig in te pakken met zijn funky postpunk-grooves. “We’re going to burn this city!”

Rats on Rafts
Franz Ferdinand’s Paul Thomson noemde hen al eens “the best act I’ve ever seen at a festival” en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij zijn gevraagd als support act deze avond: het Nederlandse Rats On Rafts! Verwacht een lekkere dansbare mix van 80s wave & postpunk vol krachtige hooks.

“Je moet wel een heel zuur, teleurgesteld en verloren mens zijn om je níet te laten inpakken door het dansbare rockgeweld van de vier Franzen.” – OOR
“Formidabel, Fantastisch, Fenomenaal en Fabelachtig.” – OOR

“ Een avondje Franz Ferdinand maakt alle psychologen, yogalessen en zelfhulpboeken overbodig. “

OOR in live-recensie Franz Ferdinand heeft Paradiso aan zijn voeten