FLORIST

donderdag 22 juni 2023 2023

In 2017, kort na de release van het tweede album verloor zangeres Emily A. Sprague haar moeder. Een moeilijke periode volgde waarin ze een angst ontwikkelde om mensen dichtbij te laten komen. Ze trok zich terug in LA voor een diep rauwproces. Hier begon ze ook met surfen en bracht Emily Alone uit, wat in wezen een soloalbum was dat werd uitgebracht onder de naam Florist. “Het is een beetje cheesy, maar ik realiseerde me dat het leven beter is als je het deelt. Het antwoord is niet om jezelf te isoleren en alleen te zijn.”.  Inmiddels bracht de band vorig jaar het vierde album ‘Florist’ uit wat aan alle kanten goed ontvangen werd. Met haar band Florist zegt ze zich niet meer alleen te voelen.

Florist is door Pitchfork, The AV Club en Paste uitgeroepen tot een van de beste albums van de zomer, terwijl Bob Boilen van NPR’s All Songs Considered het “de mooiste muziek die ik in 2022 heb gehoord” noemt.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

SUPPORT: SAM DE NEF

Sam De Nef is een songwriter en componist uit Antwerpen, België. Sam debuteerde in 2020 met een eerste EP. Kort daarna maakte hij een concertfilm met Ramy Moharam Fouad, waarop de EP in zijn geheel te zien was. Sam schrijft liedjes op basis van persoonlijke ervaringen, dromen en fictieve gebeurtenissen. Deze nummers worden samen met zijn goede vriend en producer Pieter-Jan Decraene opgenomen, gevormd en gekneed. Het meest recente resultaat is een meeslepend en indrukwekkend eerste volledige album getiteld Dawn/Dusk, dat in oktober 2022 verscheen op Unday Records.

“ Recounts the life of her late mother and her own early childhood in a series of vivid, cleareyed snapshots, sung atop a gentle, fingerpicked chord progression “

-The New York Times