FIRMA MES SPEELT DE GIJZELING 25/09 19:00

vrijdag 25 september 2020 2020

De succesvoorstelling De Gijzeling van Firma MES komt terug. De theatrale reconstructie van Nederlands’ eerste grote gijzeling (47 jaar geleden) is van 9 t/m 20 september te zien in PAARD.

“Onze langgekoesterde wens gaat in vervulling; we gaan spelen in de grote zaal van PAARD. Door coronamaatregelen kunnen wij De Gijzeling niet zoals vorig jaar in de ambassadeurskamer van de voormalige Amerikaanse ambassade spelen. Maar we hebben wel voldoende ruimte voor de voorstelling en ons publiek in PAARD, zonder het beklemmende gevoel van een gijzeling te verliezen. We kunnen niet wachten te spelen!” Thomas Schoots, regisseur Firma MES

TICKETS 
Ga je alleen of met vrienden maar wil je op 1,5 meter afstand zitten? Koop dan solotickets. Ga je met iemand uit hetzelfde huishouden en wil je naast elkaar zitten? Koop dan 2 duotickets.

Andere speeldata zijn:

do 24/9 deur 18:30 – aanvang: 19:00 > tickets
do 24/9 deur 20:30 – aanvang 21:00 > tickets

vr 25/9 deur 18:30 – aanvang: 19:00 > tickets
vr 25/9 deur 20:30 – aanvang 21:00 > tickets

Let op: PIN- ONLY. De ingang is op Lange Beestenmarkt 2.

archief
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

De Gijzeling
Vrijdagmiddag 13 september 1974, Den Haag. Drie leden van het Japanse Rode Leger dringen de Franse ambassade binnen en gijzelen elf mensen. Zes Nederlanders en vijf Fransen, waaronder de Franse ambassadeur. Vijf dagen lang verandert het Korte Voorhout in een afgesloten niemandsland en staat Nederland op zijn kop. De gijzelnemers eisen een miljoen dollar, een Boeing 737 en de vrijlating van een in Parijs gevangen genomen kameraad.

September 2020, 46 jaar later. Firma MES vertelt het verhaal van de mensen achter deze door velen vergeten gebeurtenis in een unieke locatievoorstelling. Van de 21-jarige agent die in haar rug geschoten werd, de besnorde piloot die een volksheld werd, politici in ethische dilemma’s, de beheerste Japanse onderhandelaar en de gijzelaars én gijzelnemers (waarvan er één nog altijd voortvluchtig is). Ervaar dit verhaal op een unieke manier in de bekendste poptempel van de stad.

“Firma MES bereikt met beperkte middelen een geestig en geloofwaardig resultaat” Theaterkrant

Corona-proof naar De Gijzeling in PAARD
PAARD en Firma MES bieden de bezoekers een Corona-proof ervaring. PAARD volgt hiervoor het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD.

Credits
Concept Firma MES
Regie Thomas Schoots
Spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans
Techniek Dario Giustarini
Met speciale dank aan alle betrokkenen
Video & scènefoto’s Sjoerd Derine

“ Eerste grote gijzeling tot trefzeker theater omgevormd. “

NRC