dinsdag 3 december 2019

Filmvertoning ’10 Days Before the Wedding’

2018 | Comedy, Drama | 120 minuten

Op 3 december 2019 organiseert de Nederlandse Ambassade in Jemen een dag die in het teken staat van de impact van de oorlog op Jemen. Als onderdeel van dit evenement is er in de avond van 19:30 tot 22:15 een vertoning van de Jemenitische film ’10 Days Before the Wedding’ in PAARD Den Haag. Iedereen is welkom, dus mocht je deze mooie en indrukwekkende film graag willen zien haal je kaartjes dan snel.

Archief
  • Aanmelden verplicht (gratis ticket via ticketbutton)
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:20

*incl € 2,50 servicekosten

Over de film:

De film ’10 Days Before the Wedding’ toont de impact van oorlog op het dagelijks leven in Jemen. Allerlei obstakels staan in de weg van Rasha en Mamoon, een jong Jemenitisch stel dat nog maar 10 dagen heeft om hun bruiloft te organiseren. Elk obstakel is op de een of andere manier veroorzaakt door de gevolgen van de oorlog in Jemen. Mamoon verliest zijn baan en moet verhuizen, Rasha moet nog een bruidsjurk vinden en samen zijn ze nog op zoek naar een locatie voor de bruiloft. Ondertussen dreigt de huurbaas van Rasha de familie uit huis te zetten als Rasha niet met de huurbaas trouwt. Alles wijst erop dat de bruiloft niet door kan gaan. Lukt het Rasha en Mamoon de bruiloft op tijd te organiseren?

’10 Days Before the Wedding’ is de eerste Jemenitisch openbaar vertoonde film sinds 1990. Door de veelal verwoeste bioscopen draait de film regelmatig in tijdelijk opgezette bioscopen. Hoewel het conflict een grote impact heeft op het dagelijks leven, toont de film vooral de veerkracht van Jemenitische burgers in een land geraakt door oorlog.

Over de regisseur:

Amr Gamal is een Jemenitische regisseur die in zijn jonge leven al een aantal prijzen binnen heeft weten te slepen. Door het grote succes van de film ’10 Days Before the Wedding’ in zowel binnen als buitenland is hij constant op reis om zijn film te screenen. Amr Gamal woont en werkt in Aden, Jemen.