zondag 9 december 2018 8365

FEMALE FRONTED METAL NIGHT

20:00 At First
20:50 Phantom Elite
22:00 Beyond God

Na het grote succes van The Hague Metal Fest werd het wel duidelijk hoe levendig de metal scene in Den Haag is en hoe het schreeuwt om een nieuw evenement. Daarom is het tijd om weer een avondje te moshen! Op 9 december kunnen metalheads hun hart ophalen tijdens de Female Fronted Metal Night met At First, Beyond God en Phantom Elite.

Archief
  • € 11,00
  • € 11,00
  • € 13,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

At First
Sommige bands zoeken grenzen op. At First is zo’n band, ze laten horen welke brede invloeden alternatieve rock en metal hebben. Invloeden die variëren van Rage Against the Machine tot Parkway Drive en Halestorm tot System of a Down. Dat, in combinatie met songteksten over toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld, laten je even in een scène van een science-fictionfilm wanen. Verwacht een energieke live-performance met beukende, groovy stukken, snijdende gitaren en epische zanglijnen krachtige uithalen.

Beyond God
Beyond God weet wel hoe je voor een sfeer zorgt. De band wordt niet voor niets vergeleken met grote namen als Evanescence, Within Temptation, Nightwish en Epica. Maar toch hebben ze een eigen stijl. Beyond God wisselt heavy metal af met klassieke en symfonische partijen. Zware gitaren, bass, en drums worden gecombineerd met rustige keyboardpartijen. De vocalen van frontvrouw Meryl Foreman vullen alles perfect aan. Het ene moment ben je in een donkere wereld, het andere moment in een lichte. Ze stonden eerder in het Paard tijdens het voorprogramma van Kingfisher Sky, wat veel belovend was.

Phantom Elite
Een frisse en krachtige wind, zo kan je Phantom Elite wel omschrijven. De band ontstond twee jaar geleden toen Sander Gomman zijn tweede album ‘Serenades of the Netherworld’ releasde. Gomman bracht een stel jonge muzikanten bij elkaar zodat ze zijn materiaal voor het eerst live op het podium konden spelen, maar chemie tussen de bandleden was zo sterk, dat de vonken er vanaf sprongen. Hier moest het niet bij blijven. Ze raakten zo geïnspireerd door elkaar dat het niet lang duurde tot hun debuutalbum daar was, een aangename prog-metal plaat. Dit moet je horen.