FABRIZIO PATERLINI

zondag 2 juni 2024 2024

Op 2 juni 2024 gaat de Italiaanse pianist en componist Fabrizio Paterlini optreden in de Grote Zaal van PAARD. Fabrizio staat bekend om zijn neoklassieke en minimalistische muziek, die een kalmerend effect heeft op zijn luisteraars. Hij beschrijft zijn muziek zelf als vergelijkbaar met een glas rode wijn op een zomeravond. Samen met zijn familie woont hij nog steeds in zijn geboortestad Mantua, Italië. De inspiratie die hij uit deze omgeving haalt, is duidelijk terug te horen in zijn composities. Voor de show in PAARD wordt Paterlini ondersteund door een vierdelig strijkensemble.

Dit is een seated concert, er zijn dus zitplaatsen.

Voor liefhebbers van Joep Beving, Jóhann Jóhannsson & Ludovico Einaudi ambient minimal neo-klassiek
archief
  • €29,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

In oktober van vorig jaar heeft Fabrizio Paterlini zijn meest recente werk, ‘Riverscapes’, uitgebracht. Dit 13-nummerige album is geïnspireerd door de stromingen, ritmes en verhalen die door het water worden voortgedragen. Luisteraars omschrijven het als emotioneel, etherisch en veelzeggend gepassioneerd.

Fabrizio zegt over de lead single van dit album, ‘Discoveries’, dat de inspiratie voor het nummer voortkomt uit de manier waarop “rivieroevers worden gekenmerkt door magische plekjes en hoekjes, waar je tussen struiken en bomen boomstammen kunt vinden die door de stroming worden meegevoerd, overblijfselen van oude schepen die niet meer in gebruik zijn, weelderige vegetatie of droge gebieden die schijnbaar onaangetast zijn door het water”.