zondag 7 april 2019

ERNST JANSZ

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 70 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte ‘Doe Maar’. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, ‘De Neerkant. Behalve nummers van dit album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn repertoire op 7 april in het Paard.

Nederlands
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Ernst Janz maakte zelf een aantal soloplaten, zoals ‘De Overkant en ‘Molenbeekstraat. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd ‘Dromen van Johanna’ met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte. Bij zijn 50-jarige jubileum als artiest vierde Ernst dit met de release van een nieuw album en een gelijknamig boek en theatertournee. Ernst Jansz wordt begeleid door Guus Paat (gitaren), Aili Deiwiks (viool) en Richard Wallenburg (bas).

Veel akoestisch gitaarwerk en violen in combinatie met de enigszins door het leven getekende stem van Jansz zijn een meer dan prettige luister ervaring.

Edwin Knip voor rockportaal.nl