vrijdag 23 november 2018

EMIL LANDMAN & JONO McCLEERY

Double-bill: Niet één maar twee geweldige artiesten betreden op 23 november het Paard-podium! Er is een ding wat deze mannen gemeen hebben: ze weten je te raken.

Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:15

*incl € 2,50 servicekosten

Emil Landman:
Sommige mensen verzamelen postzegels, Emil Landman verzamelt verhalen. Verhalen die hij vergaart tijdens zijn vele reizen over verschillende continenten, om die vervolgens samen te vatten in prachtige nummer die doen denken aan Thomas DybDahl, Ben Howard en Alex Murdoch. Kleine liedjes en grote full-bandnummers nemen je mee naar de rokerige bars van New Orleans of bezorgen je een muffe kop Nashville-koffie. Zijn album ‘Colors And Their Things’ werd geschreven in de VS. Emil werd dronken, brak, verliefd en doorweekt met stortregen. Hij voelde zich het gelukkigst ooit maar bereikte ook zijn laagste dieptepunten. En dat hoor je terug, in hoeveel gevoel hij in zijn nummers legt. Nu ‘Colors And Their Things’ uit is, is de zanger klaar voor een volgende stap. Dit is pas het begin.

Jono McCleery:
De Engelse singer-songwriter werd doof geboren en kon pas op 5-jarige leeftijd horen. Toen hij een tiener was, pakte hij gelijk de gitaar op. Jono McCleery bleef niet onopgemerkt want hij tourde het OneTaste Collective en onderweg pikte hij even een klein leger fans op, waaronder sterren als Tom Robinson en Vashti Bunyan, wie zelfs een crowdfund-actie opzetten om zijn debuutalbum uit te brengen. Ondertussen heeft hij er alweer drie uitgebracht en bouwt hij lekker aan zijn carrière. Hij heeft al samengewerkt met een aantal grote producers en artiesten zoals Maceo Plex, Maribou State en Technimatic, om maar even wat namen te noemen. Op 23 november deelt hij het podium met Emil Landman, wat een prachtige avond belooft te worden.