DUNN + MIDAS

DOUBLE BILL

vrijdag 28 juni 2024

Op vrijdag 28 juni 2024 slaan DUNN en Midas de handen in één voor een double bill show in PAARD. De twee eigenzinnige songwriters presenteren beiden hun nieuwe muziek in de Kleine Zaal.
Bereid je voor op een avond vol prachtige klanken!

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken, dubbel plezier. 

koop tickets
  • €15,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

DUNN
Haagse bassist Timothy Dunn heeft met DUNN zijn eigen muzikale uitlaatklep gevonden. Begonnen als bassist in verschillende bands ontdekte hij dat hij ook de drang voelde om zijn eigen muziek te schrijven. Dit resulteerde in 2011 in zijn eerste EP ‘Songs of a ponderous mind’. Door de jaren heen groeide hij in ervaring en evolueerde zijn geluid met hem mee. Op de release ‘Solastalgia’ uit 2018 laat Dunn een kleurrijke mix van indie, progrock en pop horen en geeft er een progressieve draai aan. Verwijzingen naar Queen, Tame Impala, The Beatles en Syd Barret zullen bekend in de oren klinken bij het luisteren naar de 4 nummers op deze tweede EP. Met een eigenzinnige en enigszins theatrale uitvoering verkennen zijn teksten verschillende aspecten van wat het betekent om mens te zijn in de 21e eeuw.
Nu is Dunn klaar voor een nieuwe ronde. Met een vijftal eclectische nummers neemt de EP ‘Agency’ uit 2024 de luisteraar mee op een muzikale reis met verrassende wendingen en maakt je nieuwsgierig naar meer. Je zult merken dat je jezelf verliest in een betoverende wirwar van vreemde grooves, weelderige synth-klanken en onverwachte melodieën en harmonieën.

 

Midas

Een vliegende start, zo kan je de introductie van Midas in het Nederlandse muzieklandschap in 2017 gerust noemen. Zijn debuutalbum “Heavy Moon” baarde veel opzien. Alles wat de singer-songwriter aanraakte leek in goud te veranderen. Binnen een paar maanden stond hij op Pinkpop, op Tuckerville, in tv-programma’s en was hij zelfs de support van Eddie Vedder en van Bob Dylan. Zijn tweede album ‘Magic Glasses’  (2022) nam hij op met bevriende producer Darius Timmer, op de boerderij waar hij tegenwoordig woont. Het album krijgt prachtige kritieken. ‘Een absoluut meesterwerk’ noemt Jean-Paul Heck het in de Soundz. Ondertussen is er niet stil gezeten en is Midas wederom met Darius Timmer de studio in gedoken. Dit keer samen met bevriende muzikanten Jasja Offermans (basgitaar) en Guy Pek (drums). Live zullen ze samen naast liedjes van het nog te verschijnen nieuwe album ook materiaal van Heavy Moon en Magic Glasses ten gehore brengen, op het podium bijgestaan door toetsenist Reid Steenhuis. Verwacht een dijk van een band met vurige gitaren en glanzende koortjes die de jaren 70 niet zouden hebben misstaan. Alternatieve pop met uitstapjes naar Folk en Rock.

DUNN + MIDAS

vrijdag 28 juni 2024

koop tickets