zondag 8 oktober 2017

Dune Sessions

Deze avond is de premiere van de muziekdocumentaire: Dune Sessions. 

De kleine zaal van het Paard wordt voor één dag omgetoverd tot  filmzaal en worden alle bezoekers getrakteerd op gratis hapjes van Syrische kokkin Zina D`Abboud. Op zondagmiddag 8 oktober 2017 is in Paard, Den Haag de première van Dune Sessions, de documentaire over een muziekweekend in de duinen. Dertien muzikanten kwamen bij elkaar om muziek te maken, dertien nieuwe arrangementen te maken en die ter plekke op te nemen. Geïnspireerd op de principes van Burning Man: belangeloos geven om iets moois tot stand te brengen.

Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 2,50 servicekosten

Zangeres Julie Scott en haar man Peek Hijmans namen het initiatief voor dit project eind januari in hun huis in de Haagse Duinen. Zij nodigden twaalf muzikanten uit met hun partners, met het verzoek één nummer in te brengen. Aan die dertien nummers werd het hele weekend met elkaar improviserend gewerkt, en tot slot werden ze opgenomen in de twee studio’s die speciaal voor deze gelegenheid waren gecreëerd. Van klassieke, originele composities, tot pop, rock en folk. Haagse muzikanten zoals Maaike Peterse, Stefan van de Brug en Roeland Drost zijn te zien en horen, uit andere steden artiesten zoals Arthur Adam, Monique de Adelhart Toorop en Arjan Amin. Dit alles werd vastgelegd door filmmaker Marsel Loermans en producer Pepijn Stutterheim. Julie Scott en Peek Hijmans werden tijdens Burning Man Nederland geraakt door de bijzondere manier van samenzijn. De tien principes komen samengevat neer op: belangeloos samen iets goeds tot stand proberen te brengen, door elkaar te inspireren en uit te nodigen, met respect voor ieders bijzondere kracht, voor het milieu en voor de samenleving.
Niet ruilen dus, maar écht geven.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur