zondag 8 oktober 2017

Dune Sessions

Deze avond is de premiere van de muziekdocumentaire: Dune Sessions. 

De kleine zaal van het Paard wordt voor één dag omgetoverd tot  filmzaal en worden alle bezoekers getrakteerd op gratis hapjes van Syrische kokkin Zina D`Abboud. Op zondagmiddag 8 oktober 2017 is in Paard, Den Haag de première van Dune Sessions, de documentaire over een muziekweekend in de duinen. Dertien muzikanten kwamen bij elkaar om muziek te maken, dertien nieuwe arrangementen te maken en die ter plekke op te nemen. Geïnspireerd op de principes van Burning Man: belangeloos geven om iets moois tot stand te brengen.

Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 2,50 servicekosten

Zangeres Julie Scott en haar man Peek Hijmans namen het initiatief voor dit project eind januari in hun huis in de Haagse Duinen. Zij nodigden twaalf muzikanten uit met hun partners, met het verzoek één nummer in te brengen. Aan die dertien nummers werd het hele weekend met elkaar improviserend gewerkt, en tot slot werden ze opgenomen in de twee studio’s die speciaal voor deze gelegenheid waren gecreëerd. Van klassieke, originele composities, tot pop, rock en folk. Haagse muzikanten zoals Maaike Peterse, Stefan van de Brug en Roeland Drost zijn te zien en horen, uit andere steden artiesten zoals Arthur Adam, Monique de Adelhart Toorop en Arjan Amin. Dit alles werd vastgelegd door filmmaker Marsel Loermans en producer Pepijn Stutterheim. Julie Scott en Peek Hijmans werden tijdens Burning Man Nederland geraakt door de bijzondere manier van samenzijn. De tien principes komen samengevat neer op: belangeloos samen iets goeds tot stand proberen te brengen, door elkaar te inspireren en uit te nodigen, met respect voor ieders bijzondere kracht, voor het milieu en voor de samenleving.
Niet ruilen dus, maar écht geven.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur