zondag 8 oktober 2017

Dune Sessions

Support: Premiere Muziekdocumentaire

Een lang weekend kwam een aantal van de beste muzikanten van Nederland samen in de Haagse duinen om elkaar te inspireren. In een paar dagen werden 13 prachtige nummers opnieuw gearrangeerd, gefilmd en opgenomen.  Dit werd de muziekdocumentaire Dune Sessions, een film over muziek, samenzijn, moed en inspiratie.

Koop tickets
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Zangeres Julie Scott en haar man Peek Hijmans waren bij de eerste Nederlandse editie van Burning Man. Peek en Julie raakten zo geïnspireerd door het gedachtegoed en de manier van samenzijn, dat ze besloten om dit als uitgangspunt te gebruiken voor een bijzondere muzikaal initiatief: Dune Sessions. Dertien muzikanten en hun partners werden uitgenodigd en zo begon een wonderlijk proces. Deelnemers werden verzocht om genoeg eten en drinken voor zichzelf te brengen en te delen, ego’s moesten bij binnenkomst bij het Ego Depot worden achtergelaten. Iedere deelnemer droeg een nummer aan, gekozen vanuit het hart, waarop de andere muzikanten mee konden spelen. Er kwam muziek voorbij van artiesten als Bowie, The Beatles, van klassieke, originele composities, tot pop, rock en folk. Een kleine creatieve pressure cooker, zonder een publiek…een weekend vol muzikale magie.

Alles kwam samen, met een groep van 20 mensen was er `s nachts kampvuur, aten zij als koningen, dronken als vissen…er waren tranen, maar ook klonken er lachsalvo`s door de gangen. Nieuwe vriendschappen ontstonden en de oude herleefden. Maar het belangrijkste was de geweldige muziek. Van `s ochtends tot diep in de nacht is er keihard gewerkt en hebben alle muzikanten gespeeld alsof hun leven ervan afhing. Gelukkig is alles gefilmd en is de muziek opgenomen. De verfilming van dit proces blijkt de goede snaar te raken. Direct volgde er een uitnodiging om op Mandala festival drie dagen een volledige muziektent in te richten en kregen de Duners volledige carte blanche om een eigen programma te leveren.

Nu kun jij erbij zijn, want Dune Sessions nodigt jou uit op 8 oktober! Dan gaat het licht uit en de spot aan tijdens de filmvertoning van Dune Sessions in de kleine zaal van het Paard.

Na afloop zijn er heerlijke Syrische hapjes van Zina`s kitchen en ontmoet je de makers.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 oktober

BAZART

Donkere indiepop in de moedertaal...

Koop tickets
Er is zeker meer dan ‘Goud’ wat blinkt in het inventieve repertoire van het Belgische Bazart, maar hun mantra ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ kan bijna op een dekbedovertrek worden geborduurd. Henk Koolen,
Paard - Programmeur
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.