vrijdag 3 september 2010

DRIVE LIKE MARIA support THE WRONG JEREMIES

“De songs van Drive Like Maria zijn uiterst geschikt bij een road trip over lange, uitgestrekte wegen langs statige cactussen en kurkdroge, woestijnachtige steppen. En dit liefst in een oude, benzinezuipende Amerikaanse slee”, aldus NU.nl. Weet wel: we hebben het hier over een Belgisch-Nederlands trio met een reusachtige dosis talent die verder reikt dan de grenzen van onze lage landen.
Alternative
Archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30

Stonerrock van hoog niveau, dat is Drive Like Maria, bestaande uit Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Robin van Saaze. Nadat ze in 2005 tweede werden bij The Global Battle of The Bands in London, gingen ze de samenwerking aan met PIAS en begonnen ze met de debuutcd. ‘Elmwood’ werd opgenomen in Dallas, Texas, waar ook de Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian langskwam om haar stem te lenen voor enkele nummers. Na de release staat de band in 2009 het voorprogramma van ZZ Top en AC/DC en wordt er veelvuldig door het buitenland getoerd.

Let op onze woorden: deze band gaat het maken! En hoe! Full-speed en niet te stoppen, zoals gezongen wordt in ‘I’m On A Train’: ‘I’m on a high way yeah. You can’t put me down!’. In het voorprogramma The Wrong Jeremies.