donderdag 25 oktober 2018

DOWN BY LAW

I Against I

20:30 I Against I
21:30 Down By Law

Iedere punkfan kan wel een Down By Law song vinden dat in zijn straatje past – hun gevarieerde catalogus strekt zich uit over melodieuze meezing songs, liedjes vol wild geschreeuw en agressie en een legendarische punkcover van 500 miles (The Proclaimers). Maar, zéker fans van bands als The Clash zullen hier aan hun trekken komen, want daar heeft deze Amerikaanse band duidelijk naar geluisterd.

90s skate punkpunkrockspeedy punkrock
Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Hoewel de groep is opgericht in ’86 en frontman Dave Smalley één van de weinige overgebleven leden is, is de groep trouw gebleven aan haar onvervalste punkgeluid met 90s skatepunk feel. Bovendien klinken de high-energy platen ook vandaag de dag nog alsof ze gemaakt zijn door knapies die zo uit de schoolbanken komen.

De oude DBL-cd’s waren niet weg te slaan uit de discmans van hun fans die zich in de underground bevonden: voor hen goed nieuws, want 3 augustus wordt er een gloednieuw schijfje verwacht. Deze nieuwe. speedy punk-rock songs, die ongetwijfeld weer barsten van de expliciete maar intelligente teksten, nemen ze mee naar PAARD voor een pompende-vuisten-show.

Voorprogramma: I Against I
Het was 1994 toen vier Dordrechte knapen hun uitlaapklep vonden in het spelen van uptempo, melodieuze punkpopliedjes.  Voor ze het wisten waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz. Hun debuutplaat Headcleaner, met nummers als Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor, geldt als een klassieker binnen de Nederlandse punkrock.  In de jaren die volgden verschenen nog twee albums en talloze compilaties, en was de band honderden keren te zien door heel Europa, onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, de Descendents, ALL, Bad Religion en Blink-182. Een nieuw album staat al gepland voor dit jaar en met dit materiaal warmen ze Paard op voor de show van Down By Law.

This gets my highest reccomendation, so go pick it up.

Sputnik music

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur