donderdag 20 april 2023 8380

DOUBLE BILL: GIANT SAND & XIXA

Op een kleine 100 kilometer van de grens met Mexico ligt in de woestijn van Arizona de stad Tuscan; de thuisbasis van zowel de band XIXA als GIANT SAND. Op 20 april 2023 brengt deze Double Bill een wervelwind aan geluid naar ónze stad achter de duinen. 

Giant Sandworms is een verwijzing naar de wezens in Frank Herberts’ romanreeks ‘Dune’. De band korte dit af en kwam op GIANT SAND. Frontman Howe Gelb en zijn band delen al sinds 1985 het podium en kunnen gezien worden als de oprichters van de ‘alternative country’. Giant Sand maakt dromerige country waarbij scherpe gitaren en warme pianoklanken rond de karakteristieke stem van Gelb dansen. 

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken, dubbel plezier.

Archief
  • € 28,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Deze zeskopige band XIXA mengt psychedelische rock, cumbia, cowboy folk en blues tot een warm geluid waarin gitaren de hoofdrol spelen. Daarnaast halen de heren veel inspiratie uit het Peruviaanse genre chicha. Oprichters Brian Lopez en Gabriel Sullivan delen een lange geschiedenis op het podium samen. Zo speelde de mannen samen eerder met Calexico en Giant Sand.