DOUBLE BILL: DOODSESKADER & PSYCHONAUT

Double bill vol Belgische zwaargewichten

dinsdag 28 februari 2023 8380

Met gepaste trots presenteren we een nieuwe Double bill vol Belgische zwaargewichten. Op 28 februari breken Doodseskader en Psychonaut samen de tent volledig af. Doodseskader is het parelachtige geweld dat je krijgt wanneer je twee ervaren muzikanten (Amenra, Kapitan Korsakov) als wilde honden hun creatieve ideeën laat botvieren. Resultaat: stroperige metal met invloeden van grunge en hiphop. Psychonaut is een drietal dat een muur van geluid opbouwt met 70s hardrock (Pink Floyd, Zeppelin) en modernere (post)metal (Tool, Amenra) als bouwstenen.

Wees klaar om omver geblazen te worden!

archief
  • €23,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Psychonaut:
Het debuutalbum Unfold The God Man toont muzikaal vakmanschap van wereldklasse, opgenomen door Chiaran Verheyden in de gerenommeerde Daft Studios in Malmedy en wereldwijd uitgebracht op Pelagic Records in maart 2020, is het een conceptalbum dat filosofische en existentiële thema’s aanpakt en op zoek gaat naar een plek waar bewustzijn en geborgenheid hand in hand gaanoger bewustzijnsniveau onderzoekt . Het bijna 70 minuten durende album bevat materiaal van drie jaar schrijven, arrangeren en opnemen.

Er was bij de opnames veel oog voor details. Eén van die details is het feit dat het album met een A die gestemd is op 432 Hz, omdat dit verband houdt met het idee dat 432 een veelvoud van het getal 9 is, een getal dat wordt gebruikt in veel van de symboliek waarnaar de band verwijst.

Doodseskader:
DOODSESKADER  is een nieuwe act met Tim De Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, The K.). Na 16 jaar vriendschap hebben de twee hun krachten gebundeld. Hun eerste plaat “MMXX: Year Zero” biedt een verontrustende maar bevredigende blik in hun meedogenloze universum. Artiesten als Code Orange, Death Grips, Ghostemane, Show Me The Body en Xibalba komen opborrelen als je luistert naar deze georganiseerde chaos.

 

 

 

 

 

Met Double Bill paren wij twee acts waarvan wij denken dat er een muzikale match is. Twee hoofdacts, dubbel zo veel ontdekken, dubbel plezier. 

“ There are many special acts coming from Belgium, but a recent one that always surprises us is Death Squad “

Never Mind The Hype