donderdag 9 november 2017

DONNIE

Joost + Clitbangers

We gaan 180 linkerbaan! Rapper Donnie, die zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe noemt, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. Zijn album ‘Mannelogie’ bestaat uit ervaringen die uit zijn leven zijn gegrepen en worden verhaald middels een mozaïek van slang en uiteenlopende talen.

Archief
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Tijdschema: 

Joost: 20.00 uur
Clitbangers: 20.45 uur
Donnie: 21.15 uur

In de twaalf tracks die het album telt, doet Donnie de ‘Makkareen’ met Mr. Polska, neemt hij je mee naar ‘t Leidse, en reist hij naar zijn eigen kosmos als een ekte Wubbo Ockels. Bas Bron, producer van De Jeugd van Tegenwoordig, heeft nooit eerder voor een andere rapper of rapformatie nummers geproduceerd, maar maakte voor Donnie een uitzondering. Met de samenwerking wordt de kenmerkende sound van het label, die naadloos aansluit bij het intrigerende muzikale universum van Donnie, verder voortgezet in de jongste generatie van de Magnetron familie.

Joost
Joost, ook wel Eenhoornjoost. Ik hoor je denken, “Eenhoornjoost?!” Jazeker. De man met het kapsel dat ergens het midden houdt tussen Chris Zegers en Donald Trump en op Youtube scoort met absurdistische filmpjes (met minstens zulke absurdistische titels, zoals ‘Feminist on da Block’). Net wanneer je je afvraagt of alles één grote grap is, kom je bij die ene song waar hij een serieuze toon aanslaat en vertelt over de periode dat hij dakloos was. Fascinerend, die Joost.

Clitbangers
Clitbangers komt intellectueel op dom harde beats, geïnspireerd op de ‘trap’ uit Atlanta gemixt met die typische stijl van New Yorkse samples. Daarnaast speelt Clitbangers veel live instrumenten in om de tracks te voorzien van hun eigen wil en het streven naar het hoogste niveau in beats, sound en productie. De wereld is bijna klaar voor dit live-feest met als doel jou even laten vergeten dat je bruto salaris hoger is dan je netto salaris.

Paard over DONNIE

Donnie komt met one-liners waar de meeste rappers jaloers op zijn. Zijn broeken net zo strak als zijn beats en zijn haar net zo goud als zijn lyrics. Conchitta Bottse,
Paard - Assistent programmeur
Terwijl onze tere hersentjes nog steeds de grootsheid van deze samenwerking proberen te bevatten, is het (nu al) legendarische 180 Linkerbaan inmiddels uit

Noisey over de nieuwe video van Donnie en Raymond van Barneveld.