zaterdag 20 januari 2018

DE KIFT

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ze in het Paard stonden, maar De Kift is terug! Ze zijn een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie en ze gaan een uitdaging nooit uit de weg. Zo maakten ze een opera, een muziektheater voorstelling, filmmuziek voor onder andere de film ‘Het Zwijgen’, speelden ze in meerdere films  en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico theatergroep Tryater en Tania Kross.

 

Net bevestigd
Koop tickets
  • € 12,50
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

In 2013 bestond De Kift 25 jaar en dat vierde de fanfare-punkband uitbundig in het Paard en in datzelfde jaar bracht de band een cd uit met nog niet eerder ten horen gebrachte liedjes. Een jaar later kwamen ze met een nieuwe muziektheatervoorstelling Bidonville. Het stuk ging tijdens Het Theaterfestival in première en het vormde de muzikale basis voor het gelijknamige album van De Kift, dat in september 2014 uitkwam.

Sinds de oprichting in 1988 heeft De Kift tien studioalbums uitgebracht en vergaarden ze onder andere een Zilveren Harp en een Zilveren Krekel. In begin 2018 staat deze band vol gecontroleerde chaos, magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten weer in de kleine zaal in Paard.

De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.

Volkskrant-journalist Bert Wagendorp

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.