zaterdag 20 januari 2018

DE KIFT

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ze in het Paard stonden, maar De Kift is terug! Ze zijn een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie en ze gaan een uitdaging nooit uit de weg. Zo maakten ze een opera, een muziektheater voorstelling, filmmuziek voor onder andere de film ‘Het Zwijgen’, speelden ze in meerdere films  en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico theatergroep Tryater en Tania Kross.

 

Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Hebben we de nieuwe van De Kift al gehoord? ‘Bal’ is de naam! De unieke combinatie van de Nederlandse taal met de fanfare-punk muziek is nog steeds het succesvolle recept, maar het toch al rijke arsenaal aan instrumenten is op dit album nog eens uitgebreid met o.a. altviool, cello, percussie, saxofoon. En dat maken de nummers potverdikkie nóg sterker dan je van hen gewend bent. Op 20 januari gaat het balletje in Paard rollen, en pakt De Kift tomeloze feestelijke energie als basis voor een flinke dosis melancholie.

Sinds de oprichting in 1988 heeft De Kift tien studioalbums uitgebracht en vergaarden ze onder andere een Zilveren Harp en een Zilveren Krekel. In begin 2018 staat deze band vol gecontroleerde chaos, magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten weer in de kleine zaal in Paard.

“Met Bal houdt de band zijn reputatie als creatief, inspirerend en vurig collectief zonder meer in stand. De Kift levert wederom een album van formaat af. Komt dat horen, komt dat zien!”**** Written in Music

De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.

Volkskrant-journalist Bert Wagendorp