vrijdag 21 december 2018

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

'Ome' Omar

Deze show is uitverkocht! Gelukkig zijn er nog wel tickets voor hun extra show op 24 december. Zien we jullie daar? Klik hier voor tickets

Wat was het Luek he, die mini concertjes afgelopen voorjaar? Bedankt voor alle liefde en romantiek die jullie hebben gestopt in en tijd en moeite die jullie hebben verspild aan het bemachtigen van een kaartje. De rijen in alle steden deden ons door en door verrotte harten smelten. Jullie zijn te goed voor zowel ons als deze wereld. Een hoop fans moesten we teleurstellen, dat was niet Makkelijk (voor ons). Twee Xannies en een Slagromerino deden de kater wat verzachten voor diegenen die ons hadden Gemist. En nog zowat songtitels randomly verwerkt in een stuk kopij.

Maar niet getreurd. Komend najaar razen ze alsnog zoals een Torpedo langs de grote clubs. Dus kom uit je Kutwoning en smokkel je Schietlood via je ondergoed mee naar binnen. Hoe? (Ha!) Koop vanaf 8 juni je kaartje. Kijk Ze Daar in jouw stadje. Kusjes en Warme Gevoelens, De Jeugd van T.

Archief
  • € 22,50
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De Jeugd van Tegenwoordig, liefkozend De Jeugd genoemd, is een Nederlandse hiphopgroep die oldschool gaat en de handen niet omdraait voor teksten zo droog als de maan en beats waarvan je gaat watertanden als een nijlpaard. In 2004 braken Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en vaste producer Bas Bron door met de mega hit ‘Watskeburt?!’ en sindsdien is de spreekwoordelijke beer los. We zijn inmiddels al flink wat jaren verder en de Jeugd is een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. Ze staan veelvoudig op Pinkpop en Lowlands en behoren zelfs tot de line-up van Werchter. Inmiddels zijn er al vier albums afgeleverd met een flink aantal hits. Sterrenstof, Buma in m’n zak, Hollereer, Shenkie, Wopwopwop… moeten we nog even doorgaan?

Support

In Amsterdam Noord wordt ‘Ome’ Omar Dahmani in 1989 geboren. Vanaf zijn 14e begint hij zich te interesseren voor de Nederlandse taal en in 2008 schrijft hij voor websites Spunk, VICE en State Magazine. Hij maakt zijn havo niet af, doet 2 maanden de rietveld Academie en begint aan de opleiding Nederlands. Na het winnen van de talentenjacht Wanted schrijft hij in 2009 het toneelstuk ‘Zaka de Klootzak’. Het jaar daarop staat Omar zelf in de spotlights en bemachtigd hij een gastrol in de bioscoopfilm ‘Sterke Verhalen’ waar hij bovendien de soundtrack voor maakt. Het wordt duidelijk dat Ome Omar naast een liefde voor taal, film en muziek ook een sterke mening heeft. Hij wordt columnist bij radioshow Wat Anders waar hij in het item Overheid Doet Niks wekelijks te horen is. In 2013 maakt de rapper Ome Omar samen met Tellem de EP ‘Derrie United’. De schrijver / rapper / columnist maakt in 2014 de overstap van Top Notch naar Noah’s Ark.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur