donderdag 7 september 2017

DE DIJK

*Dit concert is ter ere van de release van het nieuwe album ‘Groef’, maar betreft géén concert met zitplaatsen.

In 1981 verrijst op de restanten van de rockers van Stampei een nieuwe band, die de vaderlandse popscene verrast met stevig, op rock en soul geschoeid repertoire en hartstochtelijke teksten. Anno 2017 volgt De Dijk nog steeds haar eigen Nederlandstalige koers, wars van trends en een onverwoestbare fanbase.
Met de nieuwe single ‘Liefje Liefje’ zet De Dijk de toon voor ‘Groef’, een album vol klassiekers en minder bekende nummers, die helemaal anders klinken dan voorheen.

Archief
  • € 32,00
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De Dijk is uitgegroeid tot een band die waarschijnlijk iedere Nederlander kent: Huub van der Lubbe en zijn mannen zitten in het collectieve geheugen van haast drie generaties muziekliefhebbers. Zesendertig jaar na oprichting staat de band nog steeds met plezier en enthousiasme op de planken. De Dijk is tijdens hun carrière flink geëvolueerd: van een rammelende Nederpopband tot een stomende, bijna Amerikaanse soulmachine.

En dan is daar nu ook nog eens een nieuwe plaat ‘Groef,’ een album vol oude liedjes die een kek nieuwe kostuum hebben aangekregen. Het ene nummer viert nu feest als een Mexicaanse mariachi-band, het andere verleidt je in een glimmend zijden pak. De toon is ingetogener, maar niet minder urgent: ‘We gaan nu aan het publiek vragen om onze muziek opnieuw te beluisteren,’ aldus Huub van der Lubbe. ‘En er komen liedjes voorbij die we meer dan dertig jaar niet meer hebben gespeeld. Die nu een nieuwe kans krijgen.’

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur