donderdag 7 september 2017

DE DIJK

*Dit concert is ter ere van de release van het nieuwe album ‘Groef’, maar betreft géén concert met zitplaatsen.

In 1981 verrijst op de restanten van de rockers van Stampei een nieuwe band, die de vaderlandse popscene verrast met stevig, op rock en soul geschoeid repertoire en hartstochtelijke teksten. Anno 2017 volgt De Dijk nog steeds haar eigen Nederlandstalige koers, wars van trends en een onverwoestbare fanbase.
Met de nieuwe single ‘Liefje Liefje’ zet De Dijk de toon voor ‘Groef’, een album vol klassiekers en minder bekende nummers, die helemaal anders klinken dan voorheen.

Archief
  • € 32,00
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De Dijk is uitgegroeid tot een band die waarschijnlijk iedere Nederlander kent: Huub van der Lubbe en zijn mannen zitten in het collectieve geheugen van haast drie generaties muziekliefhebbers. Zesendertig jaar na oprichting staat de band nog steeds met plezier en enthousiasme op de planken. De Dijk is tijdens hun carrière flink geëvolueerd: van een rammelende Nederpopband tot een stomende, bijna Amerikaanse soulmachine.

En dan is daar nu ook nog eens een nieuwe plaat ‘Groef,’ een album vol oude liedjes die een kek nieuwe kostuum hebben aangekregen. Het ene nummer viert nu feest als een Mexicaanse mariachi-band, het andere verleidt je in een glimmend zijden pak. De toon is ingetogener, maar niet minder urgent: ‘We gaan nu aan het publiek vragen om onze muziek opnieuw te beluisteren,’ aldus Huub van der Lubbe. ‘En er komen liedjes voorbij die we meer dan dertig jaar niet meer hebben gespeeld. Die nu een nieuwe kans krijgen.’

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.