DAYDREAMING: NEIL COWLEY

dinsdag 29 maart 2022 8377

Neil Cowley heeft een nieuwe muzikale richting omarmd (sinds de ontbinding van het Neil Cowley Trio), met elektronische, ambient en neoklassieke productie. De EP ‘Spacebound Tapes’ uit 2018 zinspeelde voor het eerst op een muzikale verschuiving voor Neil, wat weerspiegeld in zijn keuze van remixers: Rival Consoles,Throwing Snow, Christian Löffler en Vessels. Op 29 maart 2022 staat Neil Cowley voor het eerst bij ons in PAARD.

pianist
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

In 2019 werd zijn ‘Grains & Motes’ samenwerkings-EP met Erased Tapes-componist Ben Lukas Boysen in The Guardian beschreven als “een tekstueel interessante wereld die fans van Nils Frahm zal aanspreken, slow-motion hymnes, werkend binnen opzettelijk ingesnoerde melodische frasen maar altijd wringend uit een stille grootsheid en een mooie droefheid.” De release van zijn eerste solo-EP ‘Beat Infinitum’ in juli bracht technologie en elektronica in een reflecterende set (“Investigate” 8/10 DJ Mag). Zijn recente mix voor Clash  bracht tracks van Metro Area, The Mauskovic Dance Band, Nightmares On Wax, Khruangbin en Shinichiro Yokota samen.

Neil schreef samen met Maribou State voor hun album ‘Kingdoms In Colour’ en remixte onlangs hun medewerker Holly Walker. In 2020 kondigde Neil zijn debuut solo album Hall of Mirrors aan; een zeer persoonlijk verslag van zijn relatie met zijn oude vriend de piano.