vrijdag 23 november 2018

DANNY VERA

Mercy John

Danny Vera komt terug naar de clubs! Na een uitverkochte Paradiso in oktober 2017, een uitverkocht theatertour met band én een reeks solo-optredens waarin de Zeeuw als Lone Stranger met zijn liedjes en zijn gitaar op het podium stond, is het nu weer tijd voor een tour met alles erop en eraan: de P.M.D. clubtour. Verwacht twangende gitaren en weergaloze zang die dicht tegen Chris Isaak aanleunt.

Archief
  • € 16,00
  • € 21,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De Americanazanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International op RTL7. Nu komt Danny Vera terug met een nieuwe plaat en bijbehorende clubtour. Samen met zijn band en natuurlijk zijn vertrouwde Gretsch Tennessan ’67 trekt Danny Vera dit najaar langs de podia van Nederland. Reken op een avond vol Americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rockt. Ga deze rasartiest zien voor een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals het ooit bedoeld is.

Mercy John

Zijn roots zijn bijna allesbepalend en onmiskenbaar in zijn songs; het weidse landschap van Brabant en de natuur waar hij als kind opgroeide bleken een goede voedingsbodem voor het maken van prachtige muziek. En hoewel dat dorpje heel ver verwijderd ligt van Amerika, zijn het toch écht artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams die doorklinken in het werk van de Brabander. De critici zijn lovend:
**** Lust For Life Magazine – “Zelfs in het overbevolkte deel van de popmuziek weet hij zich te onderscheiden met een werkelijk geweldige stem, waarin hij alle emoties volkomen geloofwaardig weet te vertolken. Heerlijk album.”
***** Music Maker – “2017 begint goed met deze Americana van de bovenste plank”

Vera wordt de grootste rocker van Nederland genoemd en dit is zeker niet overdreven.

De Leest