DANIEL LOHUES

zaterdag 6 oktober 2018 2018

Daniël Lohues Elektrisch

Met trots kunnen wij vermelden dat we op 6 oktober multi-talent Daniël Lohues op bezoek hebben! Dit keer wordt het extra speciaal want de zanger komt met elektrische band en een keuze uit de bandnummers die te vinden zijn in zijn omvangrijke oeuvre van de afgelopen vijfentwintig jaar. Daniël zegt er zelf dit over: “Het wordt dampen, een popconcert, rock and roll, of hoe het ook heet. Fender om de hals. Gitaarversterker voluit. Zweet voor de kop”.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

De zanger, liedjesschrijver, muzikant en columnist heeft in maart een nieuwe plaat uitgebracht waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, vriendschap en familie voorbij komen. Natuurlijk in de taal van zijn geboortegrond. “Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.”, aldus Daniël Lohues.

De in Emmen geboren zanger raakte in zijn pubertijd geobsedeerd door de gitaar. Zijn vader, die organist en dirigent is, denkt daar echter anders over. De ouders van Daniel zien liever dat hij verder gaat op de kerkorgel. Als hij de verboden vrucht dan uiteindelijk toch in handen krijgt, leert hij zichzelf spelen en begint hij zijn eerste band met wat vrienden uit de buurt.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe onder meer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’. En daar stopt het nog niet. Daniel schrijft en produceert voor ondermeer Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jenny Arean, Freek de Jonge. Zo’n groot talent moet je live gezien hebben!

Line-up:
Daniël (gitaar en zang), Bernard Gepken (gitaar), Reyer Zwart (bas), Bram Hakkens (drums) en Ferry Lagendijk (toetsen).

 

Dat Daniël Lohues ervoor heeft gekozen om Marlene Bakker zijn voorprogramma te laten vullen is geen verrassing. De zanger is weg van het album van Marlene en zijn eigen gitarist Bernard Gepken heeft meegeholpen aan de productie ervan. Het album genaamd ‘RAIF’ heeft al behoorlijk wat positieve reacties ontvangen. Frits Spits van NPO Radio 1 noemde het zelfs ‘’het beste album van 2018’’. De zangeres is ook al in de prijzen gevallen met haar eigenzinnige, prachtige stem toen haar single ‘Waarkhanden’ de Bosklopper Bokaal ontving voor het beste Groningstalige lied.

“ Daniël Lohues brengt prachtige odes aan Saksenland, maar zijn elegante melodieën zijn overál de moeite waard “

Volkskrant