zaterdag 4 november 2017

Crossing Border Festival 2017

Zet Crossing Border 2017 maar alvast in je agenda, want ook van 2 november tot en met 4 november 2017 staat Den Haag in het teken van woord en muziek. Al sinds de eerste editie in 1993 zoekt Crossing Border de grenzen op van muziek en woord om er vervolgens een brug tussen te slaan. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest progressieve internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa.

Archief
  • Early bird dagtickets: €30 à €22,50 | Early Bird passe-partouts: €50 à €40
  • Grote Zaal
  • 18:30
  • 19:00

*incl € 2,50 servicekosten

Na de bevestiging van indierockband Spoon afgelopen week, komen er nu 33 namen bij. Een van die namen is de Engelse singer-songwriter Nick Mulvey, die na zijn carrière bij het veelgeprezen Portico Quartet succesvol solo ging en binnenkort zijn nieuwste cd uitbrengt. Ook West Afrika’s meest iconische danceband, het multi-etnische Orchestra Baobab, behoort tot de bevestigingen.

De unieke mix tussen muziek en literatuur waar Crossing Border om bekend staat, is nog altijd prominent aanwezig. Zo bespreekt de avant-garde muzikante, artieste en pornomodel Cosey Fanni Tutti haar taboedoorbrekende autobiografie met muzikant John Grant. Het literatuurprogramma bestaat onder andere uit de Iraakse Ali Bader, de Nederlandse romancier en essayist Hanna Bervoets, de award-winnende filmmaker en auteur Omar Hamilton, de Nigeriaans-Britse Lesley Nneka Arimah en de Amerikaanse auteur Rebecca Solnit.

Voorlopige line-up:

Vrijdag 3 november
Spoon, Nick Mulvey, Benjamin Booker, Ali Bader, Pink Oculus, Masande Ntshanga, L.A, Salami, Heroes Are Gang Leaders, Hanna Bervoets, Omar Hamilton, Tom Misch, Mike McCormack, Matteo Myderwyk, Annelies Verbeke, Julien Baker.

Zaterdag 4 november
Orchestra Baobab, BNQT, Cosey Fanni Tutti and John Grant (dubbelinterview), Priests, Rodrigo Blanco Calderón, Diego Zúñiga, Coely, Daymé Arocena, Allan Rayman,  Massih Hutak, Lesley Nneka Arimah, Luis Felipe Fabre, Jamila Woods, Lieke Marsman, Tank and the Bangas, Jordan Mackampa, Rebecca Solnit.

Al sinds de eerste editie in 1993 zoekt Crossing Border de grenzen op van muziek en woord om er vervolgens een brug tussen te slaan.

Pinguin Radio

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.