zaterdag 10 juli 2021

In-Edit 2021: CROCK OF GOLD – A Few Rounds with Shane MacGowen [publiek]

CORONA UPDATE 25/2: Dit event is te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs (qr-code) of negatief testbewijs en is zonder 1.5-meter of mondkapje.

“And the bells are ringing” voor de landelijke première van Crock of Gold: A Few Rounds met Shane MacGowan, geregisseerd door Julien Temple (The Filth and the Fury) en geproduceerd door Johnny Depp. De film volgt het turbulente leven van de legendarische Ierse singer-songwriter Shane MacGowan, frontman van The Pogues, de iconische Anglo-Ierse Keltische punk band die traditionele Ierse folk combineert met het rauwe gevoel van punk rock muziek.

Ruw, schaamteloos en zonder angst geven MacGowan’s nummers een reflectie van zijn leven waarin alcohol, God, verlossing en romantiek met elkaar verweven zijn en hem hebben gemaakt tot wie hij is. Zijn kijk op de wereld, gevoel voor humor en grote hoeveelheid kennis over geschiedenis, spiritualiteit en populaire cultuur worden gevangen door de lens van Julien Temple. De film heeft de Special Jury Prize ontvangen op het San Sebastian International Film Festival en is voor het eerst in Nederland te zien bij IN-EDIT.

Regisseur : Julien Temple
Verenigd Koninkrijk / 124 min. / 2020 / Engels

documentairefilmirish folkpunkrock
Archief
  • € 13,50
  • € 13,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

In-Edit Music Documentary Film Festival 2021
IN-EDIT is een muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Daar omheen vinden live concerten van bijpassende muzikanten plaats, worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden en een professioneel programma met onder andere branchebijeenkomsten voor en door professionals uit de filmindustrie georganiseerd. De komende editie plaats van 16 – 20 juni 2021 in Amsterdam en vervolgens ook in Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Groningen en Den Haag.