woensdag 13 februari 2019

COSMO SHELDRAKE

support Noémie Ducimetiere (Gentle Mystics)

Wanneer de noten van Cosmo Sheldrake klinken, beginnen vogels te zingen. Letterlijk. Het is de kunst van de Britse zanger/producer/multi-instrumentalist om minimalistische geluiden (vogels, waterdruppels treinen) en samples uit te bouwen tot orkestrale instrumentaties.

elektronischklassiekWe Are Public
Archief
  • € 12,50
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Klassiek en electronisch komen op hypnotiserende, filmische wijze samen; alsof Alt J en Glass Animals zich hebben terug getrokken in een hutje op de hei en een soundtrack schreven, gebaseerd op de natuur.

Sheldrake zijn instrumentbeheersing is fenomenaal en hij trekt dan ook letterlijk alles uit de kast om zijn soundscapes zo rijk mogelijk te maken: van Japanse kotodrums, fanfare percussie, tot houtblaasinstrumenten. Een ongelofelijk talent dus, wiens debuutalbum dit jaar uitkwam en ons zo overtuigde dat hij 13 februari in onze Kleine Zaal staat.

Noémie Ducimetiere (bekend van Gentle Mystics) zal het voorprogramma verzorgen op deze avond.  Hypnotiserende ‘witch-blues’ met composities die elk ogenblik kunnen exploderen in een zee van gitaar, noise en live-electronics. Noémi wordt bijgestaan door ‘synth viking’ Vahakn Matossian en experimental drummer Mike Frank.

“Cosmo Sheldrake is one of the most unique sounding artists in contemporary music, influenced by outside genres of art resulting in a musical wonderland.”

indiebandguru.com