dinsdag 31 oktober 2017

CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS

Support: Curse of Lono

Begin jaren ’80 stond Chuck Prophet samen met rockband Green On Red, aan de wieg van alternatieve country-rock, waarin hij vooral de uptempo variant van het genre liet horen: met veel gitaren en een scherp randje. Maar ook solo heeft de Amerikaanse singer-songwriter niet stil gezeten; dankzij zijn virtuoze, effectieve gitaarspel is het misschien wel de meest gewilde sessie-muzikant in het circuit.

Archief
  • € 18,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Wellicht is zijn eigen werk nog wel beter, luister maar eens naar ‘Night Surfer’ en zijn ontspannen all-american rock stijl met invloeden van Tom Petty, Alex Chilton tot John Mellencamp. Roots-rock van grote klasse. In februari 2017 kwam zijn nieuwste, inmiddels 14e album uit ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’. Zelf omschrijft hij deze plaat als ‘California Noir’, mede geïnspireerd door de dood van Bobby Fuller in LA 1966. Daarnaast vertelt hij over de moord op San Fransisco security guard Alex Nieto en het overlijden van David Bowie.
“California has always represented the Golden Dream, and it’s the tension between romance and reality that lurks underneath the surface in all noir films and paperbacks, and that connects these songs,” aldus Prophet. Of je nou met 500 man publiek bent of met 50,000, Chuck Prophet weet het publiek altijd volledig in te pakken met zijn melodieuze gitaarrock.

Curse of Lono
Curse Of Lono borduurt voort op de muziek die Felix Bechtolsheimer met Hey Negrita maakte, maar bestrijkt een nog breder palet. De Britse band gaat op haar debuut aan de haal met invloeden uit de Amerikaanse countryrock en bluesrock uit het verleden (van Gram Parsons tot Little Feat), maar voegt ook elementen uit de Britse psychedelica en folk toe en is bovendien niet vies van invloeden uit de jazz, de blues en de hedendaagse alt-country en indie-rock. Het wordt allemaal samengesmeed tot een geluid dat je onmiddellijk bij de strot pakt en pas weer los laat wanneer de laatste noten van Severed na bijna 40 minuten wegsterven.

 

Paard over CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS

Een echte die-hard, die Chuck Prophet. Ik volg hem al sinds de dagen dat hij met Green On Red prachtige Americana-platen als ‘Gas Food Lodging’, ‘No Free Lunch’ en ‘Scapegoats’ maakte, maar ook zijn solowerk is altijd minimaal een luisterbeurt waard. Van ‘Brother Aldo’ uit 1990 tot aan zijn meest recente ‘Bobby Fuller Died For Your Sins’. He fought the law and the law won! Henk Koolen,
Paard - Programmeur
Chuck Prophet remains one of America's strongest songwriters and recording artists, and he's in great form here.

All Music over het nieuwe album Bobby Fuller Died for Your Sins

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur