zondag 22 december 2019

CHRISTINE OTT: “Nanook Of The North”

LET OP! Dit event is een semi-seated middagshow in de Kleine Zaal. 

Fluister X Paard: Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek.
Na het succes van vorig jaar keert Christine Ott rond de kerstdagen terug met een nieuw cine-concert. De documentaire “Nanook Of The North” uit 1922 over het leven van de Inuit heeft in de loop der tijd niets aan zijn kracht verloren.

Christine Ott zelf is een Franse componiste en pianiste. Zij kreeg vooral bekendheid door haar samenwerkingen met Yann Tiersen, Radiohead en Tindersticks. Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’, een bijzonder instrument ontworpen door Maurice Martenot in 1918. De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken voelt het net zo goed als een onheilspellende soundtrack.

 

cine-concertdocumentairefilmischinstrumentale new ageklassiek
Koop tickets
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00

*incl € 2,50 servicekosten

Nanook of the North is een documentaire uit 1922 van Robert J. Flaherty en toont het leven van de Inuit. En ondanks wat fictieve elementen toont de documentaire hoe de Inuit overleven in het strenge klimaat: de jacht, vissen en het bouwen van iglo’s. De film is opgenomen in de bibliotheek van de United States National Film Registry.

Dit optreden is geschikt voor de hele familie.

“Nanook of the North”: 
A live soundtrack by Christine Ott, with Torsten Bottcher
Christine Ott: Piano & Ondes Martenot
Torsten Bottcher : Hang Drums, Didgeridoo, Kalimba, Tonnerre

The rise of classically trained artists who are developing their sounds with new technology and ideas is finally getting to a wider audience, and if your open to a bit of Classical Contemporary with an edge ‘Christine Ott’ should be on your list.

BackSeatMaffia

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur