CHRISTINE OTT: “Nanook Of The North”

zondag 22 december 2019 2019

LET OP! Dit event is een semi-seated middagshow in de Kleine Zaal. 

Fluister X Paard: Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek.
Na het succes van vorig jaar keert Christine Ott rond de kerstdagen terug met een nieuw cine-concert. De documentaire “Nanook Of The North” uit 1922 over het leven van de Inuit heeft in de loop der tijd niets aan zijn kracht verloren.

Christine Ott zelf is een Franse componiste en pianiste. Zij kreeg vooral bekendheid door haar samenwerkingen met Yann Tiersen, Radiohead en Tindersticks. Christine Ott heeft zich gespecialiseerd in de ‘Ondes Martenot’, een bijzonder instrument ontworpen door Maurice Martenot in 1918. De muziek van Ott is hierdoor al even wonderlijk als het instrument waarmee het gemaakt wordt. Het is deels Satie, maar door de onheilspellende elektronische klanken voelt het net zo goed als een onheilspellende soundtrack.

 

cine-concert documentaire filmisch instrumentale new age klassiek
archief
  • Kleine Zaal
  • 15:30
  • 16:00
Nieuwsbrief

Nanook of the North is een documentaire uit 1922 van Robert J. Flaherty en toont het leven van de Inuit. En ondanks wat fictieve elementen toont de documentaire hoe de Inuit overleven in het strenge klimaat: de jacht, vissen en het bouwen van iglo’s. De film is opgenomen in de bibliotheek van de United States National Film Registry.

Dit optreden is geschikt voor de hele familie.

“Nanook of the North”: 
A live soundtrack by Christine Ott, with Torsten Bottcher
Christine Ott: Piano & Ondes Martenot
Torsten Bottcher : Hang Drums, Didgeridoo, Kalimba, Tonnerre

“ The rise of classically trained artists who are developing their sounds with new technology and ideas is finally getting to a wider audience, and if your open to a bit of Classical Contemporary with an edge ‘Christine Ott’ should be on your list. “

BackSeatMaffia